Augmented Reality industrie: AR-toepassingen in de industrie

Augmented Reality industrie: zo wordt AR toegepast in de industrie

Augmented Reality industrie: in dit artikel kijken we naar de toepassingen van Augmented Reality (AR) in de industrie. Op wat voor manieren kan AR een bijdrage leveren aan de industrie?

Augmented Reality industrie: up-to-date informatie over machines

Augmented Reality, industrie, wat hebben deze met elkaar te maken? Een van de manieren waarop AR ingezet kan worden in de industrie, heeft alles te maken met het bieden van een extra informatielaag bovenop machines en andere apparaten.

Je kunt allerlei informatie over de machine heen leggen, zelfs een soort röntgenvisie van het apparaat. Denk bijvoorbeeld aan een real-time-weergave van welke onderdelen van een machine vervangen moeten worden. Ook kun je medewerkers voorzien van verschillende soorten data, zoals instructies voor een reparatie of de meest recente metingen van temperatuursensoren. Met dit soort up-to-date-informatie kan de werknemer de reparatie sneller en met minder fouten uitvoeren.

Augmented Reality industrie: sneller en foutloos documenteren

Een andere use case voor de combinatie Augmented Reality industrie heeft te maken met documentatie. AR kan ingezet worden om de status van apparaten sneller (en bij elke stap) automatisch te documenteren. Door dit proces te automatiseren kan data rechtstreeks in ERP-systemen ingevoerd worden, zonder dat er papieren formulieren nodig zijn. Hiermee verklein je ook meteen de kans op menselijke fouten tijdens het verzamelen en invoeren van gegevens.

Augmented Reality industrie: voorbeelden van de combinatie Augmented Reality industrie.

Augmented Reality industrie: visualiseren van bouwprojecten

AR kan ook ingezet worden bij het visualiseren van bouwprojecten. Computer-gegenereerde beelden van de te bouwen structuur kunnen over een livebeeld heen worden gelegd voordat de structuur wordt gebouwd. We kunnen AR gebruiken om modellen van bouwwerken, ondergrondse structuren, kabels en leidingen te visualiseren nog voordat de eerste schep de grond in gaat. AR kan in dit kader worden toegepast om nieuwe projecten te presenteren, bouwuitdagingen op te lossen en om promotiemateriaal te verbeteren.

Augmented Reality industrie: de inzet van smart city-date

AR is handig bij het gebruiken van de grote hoeveelheid data die smart cities verzamelen, zoals gegevens over verkeersstromen en luchtkwaliteit. Door die data te combineren met AR kunnen er allerlei hypothetische situaties gesimuleerd worden. Denk aan simulaties van noodgevallen, waardoor hulpdiensten zich een voorstelling kunnen maken van wat er mogelijk kan gebeuren. Ze kunnen visualiseren waar de mensenmassa naartoe zal bewegen, hoe de overstroming zich zal uitbreiden en waar het vuur naartoe uit kan slaan.

Augmented Reality industrie: navigatie altijd bij de hand

Het laatste voorbeeld van de combinatie Augmented Reality industrie: navigatie. AR kan ook de effectiviteit van navigatie-apparaten vergroten. Informatie kan worden weergegeven op de voorruit van een auto: metingen, weersomstandigheden, type terrein, toestand van de wegen, verkeersinformatie en waarschuwingen. Of neem schepen, waarbij AR ervoor zorgt dat de bemanning voortdurend op de hoogte wordt gehouden van belangrijke informatie, zoals koers en snelheid van het schip, zelfs als ze niet op de brug zijn.

Augmented Reality industrie: wat kan 3Bplus betekenen?

Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen op het gebied van AR? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties, onder meer in de zorg en op het gebied van smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: