De 10 belangrijkste consumenten tech trends voor 2019

In dit rapport van Ericsson worden de 10 belangrijkste consumenten tech trends voor 2019 op een rijtje gezet. Netwerkleverancier Ericsson heeft om tot deze tech trends te komen zijn glazen bol opgepoetst. Ook zijn “ervaren internetgebruikers” uit tien grote steden wereldwijd naar hun mening gevraagd. Het rapport gaat onder meer in op wearables die je stemming monitoren, apps die ongevraagd data verzamelen, AR- en VR-toepassingen die de gebruikers bijstaan in het dagelijks leven, het bijhouden van een duurzame levensstijl en de komst van 5G.

We zetten een aantal van deze tech trends graag voor je op een rijtje:

1. Awareables

Awareables is een samentrekking van ‘aware’ en ‘wearables’. Het gaat daarbij om apparaten die zich bewust zijn met je gemoedstoestand. De apparaten reageren zodoende net zo goed op situaties als op opdrachten. Denk daarbij aan een smartwatch die meldingen blokkeert als hij begrijpt dat je bezig bent. Of neem een app die berichten op sociale media controleert wanneer je een verbaasde blik op je gezicht hebt. De helft van de mensen die virtuele assistenten gebruiken, in telefoons of smart

2. Spionerende apps

Bijna de helft van de respondenten gelooft dat veel populaire apps hun camera’s, microfoons en locatie-informatie gebruiken om gegevens te verzamelen over hun dagelijkse gedrag – zelfs wanneer de apps niet worden gebruikt. Veel mensen menen ook dat die gegevens misbruikt worden. Dit leidt ertoe dat meer dan de helft van de consumenten die bedrijven probeert te vermijden, waarvan ze denken dat deze persoonlijke gegevens misbruiken. Toch maakt meer dan de helft zich nog steeds zorgen dat apps hun gegevens aan bedrijven verkopen zonder hun toestemming. Daarom zegt bijna 60 procent dat we wereldwijde regels voor bescherming van persoonsgegevens nodig hebben.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

virtual reality vr bril serious games video computerspel

3. Vaardigheden leren met AR en VR

Stel je een YouTube-video voor die interactief instructies personaliseert om je te helpen iets te doen dat je nog nooit eerder hebt geprobeerd. Meer dan 80 procent van de AR– en VR-gebruikers gelooft dat dit soort instructies binnen slechts drie jaar mainstream zal zijn. Met instructies die zich digitaal aanpassen aan elke taak zullen we waarschijnlijk een heel internet van vaardigheden zien ontstaan.

4. Overname van saaie taken

Mensen verwachten in toenemende mate dat technologie de saaie elementen van het leven automatiseert. Zo ziet bijna 50 procent van de gebruikers van virtuele assistenten graag dat boodschappen automatisch aangevuld worden. Een andere taak die 55 procent noemt, is het bijhouden en betalen van rekeningen. Het rapport spreekt hierbij over zero-touch consumptie. 7 op de 10 mensen die gebruik maken van virtuele assistenten denken dat dit type geautomatiseerde consumptie binnen 3 jaar gemeengoed zal zijn.

5. Je ecologische voetafdruk meten

Mensen leggen steeds meer het verband tussen hun eigen gezondheid en een gezonde omgeving. Als gevolg hiervan wil bijna 40 procent van de respondenten een eco-smartwatch, die hun dagelijkse CO2-voetafdruk meet. Bewustzijn is echter één ding, ernaar handelen is iets anders. Dit is waar automatisering van pas komt. 4 op de 10 wil bijvoorbeeld een virtuele assistent die de hun energie- en waterverbruik optimaliseert. 75 procent denkt dat digitaal woon-werkverkeer, in tegenstelling tot fysiek woon-werkverkeer, over vijf jaar mainstream zal zijn. Bijna 80 procent gelooft dat in dezelfde periode VR-vakanties mainstream zullen worden. Onze winkelgewoonten moeten ook snel veranderen. Meer dan 65 procent denkt dat virtuele assistenten ons binnen drie jaar zullen helpen producten met grote milieu-impact te vermijden.

6. De impact van 5G op onze maatschappij

Smartphonegebruikers hebben grote verwachtingen van 5G voor het mobiliseren en automatiseren van het dagelijks leven. Daarbij worden onder meer alarmsystemen in de woning en zelfrijdende auto’s genoemd. Deze mensen dat ook dat 5G veel AR- en VR-toepassingen zal verbeteren. Om dergelijke diensten massaal de markt te laten bereiken, heeft 5G nog een iconisch apparaat nodig. Veel mensen denken daarbij aan een AI-telefoon, die dienst doet als intelligente hub voor IoT-apparaten.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Zettabytes aan data verzameld door IoT-toepassingen
Slimme kleding: onze gezondheid monitoren met sensoren
Vier trends op het gebied van slimme oplossingen
Waarom we moeten investeren in AI (voor de zorg)

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: