Zorg: dit kan 3Bplus betekenen op het gebied van zorg

3Bplus en zorg: verschillende oplossingen op het gebied van
zorg

De zorg verbeteren, dat is een missie waar 3Bplus zich hard voor maakt. In dit artikel vertellen we je meer over wat we kunnen betekenen op het gebied van zorgtechnologie.

Wat kan 3Bplus voor je betekenen op het gebied van zorg?

We willen met de inzet van technologie tot een verbetering/versterking van gezondheid komen. Het gaat daarbij onder meer om het versterken van het vermogen van mensen om zich aan te passen en de regie te voeren op hun eigen gezondheid. In dit artikel gaan we in op een aantal van onze toepassingen, waarbij we ook aandacht hebben voor de achterliggende technologie. We gebruiken bijvoorbeeld Internet of Things-technologie, waarmee continu gemonitord kan worden. Andere oplossingen voor de zorg staan onder meer in het teken van betrouwbare (draadloze) connectiviteit, lokalisatieservices en ruimtedesinfectie.

Technologische en elektronische hulpmiddelen in de zorg

Door technologische en elektronische hulpmiddelen in te zetten, kunnen we de zorg verbeteren en efficiënter maken. Ook kunnen mensen vaak langer comfortabel en veilig thuis blijven wonen. Hulpmiddelen kunnen sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven van de gebruiker. En dat heeft ook weer een positief effect op (eventuele) mantelzorgers en naasten, omdat de persoon minder aandacht en zorg vraagt. Wanneer mensen over zorgtechnologie spreken, hoor je vaak de term e-health vallen. E-health is het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën (vooral het internet) om de gezondheid en de gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren.

e-health mantelzorgers gezondheidszorg

Zorg toepassing: betrouwbare wifi met Artificial Intelligence

Moderne zorg inclusief de toepassing van technologische en elektronische hulpmiddelen vraagt om dus goede mobiele connectiviteit. Om te kunnen voldoen aan de huidige eisen, kunnen medische instellingen simpelweg niet meer zonder betrouwbare wifi.

Wij komen met een slimme, schaalbare oplossing die draadloos internet verbetert met Artificial Intelligence (AI). Dat betekent praktisch dat wifi betrouwbaar en voorspelbaar is. Je kunt bijvoorbeeld verschillende niveaus instellen voor medewerkers en patiënten. Ook maakt de oplossing proactieve bewerkingen mogelijk. Dat betekent dat problemen automatisch geïdentificeerd en gerepareerd kunnen worden. Er is geen extra hardware of software nodig voor deze wifi-oplossing.

Zorg toepassing: lokaliseer patiënten, zorgverleners en apparatuur

Ook locatiegegevens van patiënten, zorgverleners en apparatuur zijn inmiddels onmisbaar in de moderne gezondheidszorg. Met onze service kun je eenvoudig belangrijke assets (terug)vinden, en beschik je altijd over gedetailleerde analyses van je locatie. Anders gezegd: omdat je volledig zichtbaar krijgt waar mensen en dingen zich bevinden, kun je gemakkelijk verpleegkundigen, patiënten en apparatuur lokaliseren. Praktische toepassingen zijn onder meer het persoonlijk begroeten van patiënten en hen voorzien van een persoonlijke route naar de juiste polikliniek. Ook is het mogelijk om in realtime inzicht in workflows en gebruik van apparaten te krijgen. Je kunt eveneens bezoek- en verblijftijden bijhouden, en bepalen waar de knelpunten liggen. De service kan daarnaast ingezet worden om deuren te sluiten.

Home automation en smart homes in de zorg

Home automation (ook wel domotica genoemd) is de inzet van technologie om allerlei dingen in en om het huis te automatiseren. Het doel is om te zorgen voor een hogere kwaliteit van wonen, leven en zorg. We zetten domotica in om het leven gemakkelijker, comfortabeler en veiliger te maken, bijvoorbeeld voor ouderen of mensen met een handicap. Iedereen kan echter baat hebben bij dit soort technologische en elektronische hulpmiddelen. We spreken in het kader van home automation ook wel eens over smart homes: hierbij ligt de nadruk op “intelligente” technologie met een vorm van AI. Domotica kan ook slim zijn, maar ook een armband met alarmknop en een bewegingsmelder vallen onder domotica.

Zorg toepassing: een alles-in-één-smart home-oplossing

Met onze alles-in-één smart home-oplossing kun je van elke ruimte een slimme ruimte maken. Met deze oplossing bedien je al je slimme apparaten, verlichting, klimaatregeling, entertainment en beveiliging in één gebruiksvriendelijke app of via een dedicated tablet. Daarbij is het ook mogelijk om al je toepassingen automatisch te laten samenwerken en het verbruik ervan te beheren. Met andere woorden: je kunt het verbruik van je apparaten op afstand monitoren, flexibel beheren en zelfs energiezuiniger laten werken.

De smart home-oplossing zorgt voor een veilig en beveiligd huis. Camera’s, een videodeurbel, slimme deursloten, bewegingssensoren en veiligheidsapparatuur, zoals een brandalarm en overstromingsdetector, maken je slimme huis veilig. Daarbij kun je ervoor kiezen om gewaarschuwd te worden bij inbraak, lekkage, brand en andere noodgevallen. Die melding kan ook automatisch doorgezet worden naar contacten, en hulp- en nooddiensten.

Zorgondersteuning op afstand en slimme monitoringsdiensten doen dienst als vangnet bij het zelfstandig en veilig thuis wonen. De zorg wordt verbeterd met monitoring, (val)alarmering, dwaal-alerts, beeldbellen en automatische instellingen voor dagelijkse routines. Bij nood kan er via de zorgcentrale automatisch contact gemaakt worden met familie, mantelzorg of professionele dienstverleners.

laptop dokter e-health zorg gezondheid gezondheidszorg

Zorg toepassing: ruimtedesinfectie op basis van droge nevel

En dan een heel andere oplossing, namelijk op het gebied van ruimtedesinfectie. Onze reinigingsoplossing kan worden ingezet om oppervlakken, wanden, vloeren en gebruiksvoorwerpen volledig te desinfecteren op basis van droge nevel.

Met de innovatieve reiniging kunnen we de hoeveelheid bacteriën en virussen die zich op oppervlakken, wanden, vloeren en gebruiksvoorwerpen bevinden omlaag te brengen. De oplossing werkt door droge nevel te verspreiden. Het gaat daarbij om verstuiving van een mengsel van water en een desinfecterend biocidemiddel. Deze oplossing kan ieder oppervlak bereiken en desinfecteren, zelfs achterliggende en onderste delen van meubels en planken.

Zorg toepassing: tracking, alarmering en sleuteloplossingen van 3Bplus

Je ziet aan onze oplossingen dat de inzet van technologie in de zorg heel breed is. We zetten ten slotte graag nog wat losse oplossingen voor je op een rijtje. Ook bij deze oplossingen kunnen we je zeker helpen.

•             Met (gps-)trackers kunnen we de gebruiker volgen. Dat is bijvoorbeeld handig bij personen met dementie, die gaan dwalen en vervolgens de weg naar huis niet meer terug kunnen vinden.

•             Personenalarmering zie je veel in de vorm van een armband, uitgerust met een alarmknop. Wanneer de gebruiker in de problemen komt, bijvoorbeeld omdat hij of zij gevallen is, kan er via de alarmknop verbinding worden gemaakt met een alarmcentrale.

•             Via een sleuteloplossing kunnen we de toegang tot een woning automatiseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om medewerkers van de thuiszorg toegang te geven tot een woning. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk, zoals met een app op een telefoon.

Wat kan 3Bplus betekenen op het gebied van zorg?

Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen wat betreft technologie in de zorg? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van slimme technologie, zoals in smart homes. We laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: