Zettabytes data verzameld door Internet of Things-apparaten

Het Internet of Things bestaat uit alle verbonden (of slimme) apparaten met internettoegang die middels sensoren gegevens verzamelen, verzenden en ernaar handelen. Het IoT groeit exponentieel: er zijn steeds meer apparaten die data verzamelen, opslaan en uitwisselen. Dat betekent ook dat de hoeveelheid data exponentieel groeit.

Hoe werkt het Internet of Things?

Voordat we ingaan op die data, doen we eerst een stapje terug. Want hoe werkt het Internet of Things ook alweer precies? De apparaten van het IoT zijn uitgerust met sensoren. Met deze sensoren verzamelen de apparaten gegevens over de manier waarop ze worden gebruikt en over de omgeving om hen heen. Met IoT leggen we dus (continue) meetwaarden van sensoren vast. De verzamelde data kan zo simpel zijn als een meting van de temperatuur of zo complex als een volledige video feed. Maar denk ook aan sensordata in de vorm van locatie, geluid, of vochtigheid, en verschillende metingen van machines of ons lichaam.

De toekomst van het Internet of Things

Geschat wordt dat er in 2020 34 miljard apparaten verbonden zullen zijn met het internet. In 2015 waren dat er nog 10 miljard. Van die 34 miljard met het internet verbonden apparaten zijn 24 miljard IoT-apparaten. De overige 10 miljard bestaan uit traditionele computer(apparaten), zoals smartphones en tablets. Deze schatting lijkt nog voorzichtig en loopt in sommige publicaties op tot 200 miljard. Verwacht wordt in ieder geval dat we in 2025 180 biljoen gigabytes aan data zullen creëren; in 2015 was dat nog minder dan 10 biljoen gigabytes.

Hoogste tijd om bovenstaande cijfers eens aan te vullen! We doen dat aan de hand van een infographic van MobileFuture (via IoTJournaal).

We zetten een aantal interessante cijfers uit de infographic op een rijtje:

  • In 2020 worden 100 miljoen slimme lampen ingezet
  • In 2022 bevat elke woning 500 slimme apparaten
  • In 2025 is elk voertuig verbonden
  • In 2020 wordt 44 Zettabytes uitgewisseld tussen IoT-apparten

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

IoT infographic cijfers internet of things data toekomst

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

De keten van slimme oplossingen: sensoren, IoT,  Big Data en AI
Haal meer uit je IoT-toepassingen met Artificial Intelligence (AI)
FAQ over het Internet of Things (IoT)
Big Data-analyse met Artificial Intelligence (AI)

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: