Ad de Kleuver ontlast onderwijsprofessionals met de Rolf groep

Ad de Kleuver is Category Manager ICT bij de Rolf groep. Dit bedrijf snapt waar onderwijsprofessionals behoefte aan hebben. Zodoende kan men onderwijsprofessionals voorzien in hun volledige behoefte: van pennen via meubilair tot complete hardware en netwerk-oplossingen.

Even voorstellen…

“Een jaar of 20 geleden heb ik vanuit de bibliotheekwereld de overstap gemaakt naar ICT en onderwijs. Ik ging toen aan de slag bij QL-ICT, een netwerkbeheerder voor het primair onderwijs. Ik heb daar jarenlang als accountmanager gewerkt. Nadat QL-ICT en de Rolf groep fuseerden, werd ik senior accountmanager. Inmiddels ben ik al weer 4 jaar werkzaam als Category Manager ICT bij de Rolf groep.”

Totaalleverancier voor scholen

“De Rolf groep is een totaalleverancier voor het Primair onderwijs en de Kinderopvang. Daarmee bedoel ik dat we alles aanbieden wat deze organisaties nodig hebben. En dat ‘alles’ is heel breed: van pennen en potloden via meubilair tot aan complete hardware en netwerkwerkoplossingen en alles wat daar tussen zit. We hebben dus een heel breed aanbod, waarmee we ons ook onderscheiden van de concurrentie. Al onze oplossingen kennen echter hetzelfde overkoepelende doel, namelijk om het onderwijs te verbeteren.”

De vijf kernactiviteiten van de Rolf groep

Inrichting van schoolgebouwen

“Je kunt de kernactiviteiten van de Rolf groep grofweg opdelen in vijf takken. We zorgen ten eerste voor de inrichting van schoolgebouwen en kinderopvanggebouwen. Onder ‘inrichting’ mag je ook het inrichten of herinrichten van schoolpleinen verstaan. Dat laatste doen we met samen een gespecialiseerde partner.”

Leermiddelen

“Ten tweede is er ons totaalaanbod methoden en leermiddelen: wij leveren alle methoden en alle leermiddelen van de gangbare uitgeverijen in Nederland. Daarbij moet je denken aan alle leerboekjes, instructiemateriaal, maar ook aan alle educatieve software die daarbij hoort, zoals oefen- en toetssoftware.”

Ontwikkelingsmaterialen

“De derde tak van sport voor de Rolf groep heeft te maken met het jonge kind, oftewel de onderbouw en kinderopvang. Dan gaat het om kinderen van nul tot zes jaar. Voor die kinderen leveren wij leer-, speel- en ontwikkelingsmaterialen. Daarbij besteden we onder meer aandacht aan het creëren van een rijke leeromgeving voor de kinderen in combinatie met de professionalisering van medewerkers.”

Netwerkinrichting

“Ten vierde verzorgen we de complete netwerkinrichting en het complete netwerkbeheer voor basisscholen in Nederland. Denk aan de inrichting van werkstations en wifi-omgevingen. 3Bplus levert vanuit VodafoneZiggo de internetverbindingen aan onze klanten. Daarnaast gaat het om het voorbereiden van de platformen van Microsoft, Google en Apple, en het inrichten, onderhouden en beheren van alle bijkomende hardware, zoals desktops, laptops, chromebooks en iPads. Een belangrijke activiteit is het leveren en plaatsen van digitale schoolborden. Bijna elk klaslokaal in Nederland is inmiddels voorzien van een digitaal schoolbord. Dat maakt het een onmisbaar instrument voor bijna elke leerkracht. Met ons aanbod digitale schoolborden spelen we hier op in.”

Training en advies

“Ten slotte richt onze tak Onderwijs en Ontwikkeling zich op de professionalisering van de leerkracht. Dat ligt in het verlengde van onze andere kernactiviteiten. We verzorgen alle benodigde trainingen voor leerkrachten in het primair onderwijs . Dat varieert dan bijvoorbeeld van een hele basic training over het gebruik van Google in het onderwijs tot aan consultancytrajecten waarbij we scholen en de onderwijsteams begeleiden in veranderingstrajecten.”

kind school tablet computer ict

Meedenken én meedoen

“We helpen basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang om elke dag het allerbeste uit ieder kind te halen. We doen dat door mee te denken en mee te doen, onder meer door onze kennis over de ontwikkeling van kinderen te delen met de professionals in het primair onderwijs en op de kinderopvang. We houden van leren en begrijpen het onderwijs ook echt. Van onze accountmanagers is bijvoorbeeld 80 procent afkomstig uit het basisonderwijs en heeft zelf voor de klas gestaan. Ze begrijpen de vragen vanuit het basisonderwijs en kunnen die perfect matchen met ons aanbod.”

ICT en onderwijs integreren

“De Rolf groep geeft scholen de gelegenheid om ICT en onderwijs te integreren. Samen met mijn collega’s zoek ik beste materialen op het gebied van ICT bij elkaar en bied ik deze aan onze klanten aan. ICT is een enorm breed gebied, variërend van internetaanbieders tot leveranciers van hardware en software, met een flinke concurrentie. Het is dus continu zaak te zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig aanbod voor een scherpe prijs.”

De unieke mogelijkheden van ICT

“Persoonlijk gezien, maar ook gekoppeld aan werk, zou ik in de toekomst graag nog willen zien dat ICT en onderwijs naast elkaar gezien worden. Daarmee bedoel ik dat de unieke mogelijkheden van ICT ingezet worden om de leerkracht te ondersteunen om het beste uit elk kind halen. Hoe clichématig dat ook klinkt. Want het zien van elk kind als een uniek individu is wel de voorwaarde voor de latere ontwikkeling richting volwassenheid. Ook zou ik erg graag een lijn met volledig duurzame producten en diensten in de markt zetten.”

Ad de Kleuver de Rolf Groep

Ad de Kleuver is Category Manager ICT bij de Rolf groep.

Je vindt hem op LinkedIn.

nl_NLNederlands