Internet wifi voor bedrijven: hoe zorg je voor goede wifi?

Wat is internet wifi en hoe zorg je voor beter bereik?

In dit artikel vertellen we je meer over internet wifi. We beginnen met een algemene uitleg: wat is wifi en hoe werkt het? Ten slotte geven we je een aantal tips om je wifisignaal te verbeteren.

Wat is internet wifi: een korte definitie van de technologie

Wifi is een technologie waarmee het mogelijk is om apparaten met elkaar te verbinden via een draadloos netwerk. Een wifinetwerk werkt in de basis hetzelfde als een bedraad computernetwerk, maar dan zonder dat er een snoer nodig is. In plaats van een kabel, maakt wifi namelijk gebruik van radiogolven om gegevens te kunnen ontvangen en versturen. Kort gezegd maakt wifi het mogelijk om zonder kabel te kunnen internetten, mits je binnen een bepaalde straal blijft.

Hoe werkt internet wifi: een uitleg van de technologie

Internet wifi is dus een draadloze verbinding waarmee je op je laptop, smartphone of ander apparaat kunt internetten zonder dat je een internetkabel nodig hebt. Het internetsignaal komt uiteraard wel via een kabel je huis of je bedrijf binnen, maar daarna zorgt het wifimodem ervoor dat je draadloos verbinding kunt maken met het internet. Het wifimodem zendt namelijk een signaal uit dat je gebruikt om draadloos te internetten.

Internet wifi: wat is het en hoe werkt het? Ook aandacht voor het verbeteren van je internet wifi.

Geen bereik? Tips om slecht internet wifi simpel te verbeteren

Het mooie van draadloos internet is dus dat je - in de buurt van het wifimodem - online kan, zonder kabel. Helaas is het bereik van het wifisignaal niet eindeloos. Dat betekent dat je wifisignaal slechter wordt, als je verder van het modem af zit. Slecht bereik kan enorm vervelend zijn. Gelukkig kun je je wifisignaal namelijk vaak met een paar kleine aanpassingen verbeteren, zodat je bijvoorbeeld ook wifibereik aan de andere kant van je kantoor hebt. We geven een aantal tips:

  • Controleer via een speedtest of je bekabelde internet de door je provider beloofde snelheid wél behaalt. Zo niet, neem dan eerst contact op met je provider.
  • Het opnieuw opstarten van je modem kan wonderen doen. Haal de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht zo’n 30 seconden.
  • Hoe dichter je de apparaten waarmee je het internet op wilt in de buurt van je modem plaatst, hoe sterker je wifisignaal is.
  • Sommige modems hebben een antenne aan de achterkant. Probeer de antenne verschillende kanten op te richten en controleer of het wifisignaal verbetert.
  • Je modem stuurt het wifisignaal uit via een bepaalde frequentieband. De meeste modems gebruiken 2,4 GHz. Alhoewel de 5 Ghz-frequentie minder ver reikt, is het wel minder druk.

Geen bereik? Je internet wifi verbeteren met deze apparaten

Mogen bovenstaande tips voor beter internet wifi niet baten, dan kun je kijken naar apparaten die je wifisignaal kunnen versterken. We zetten er een aantal op een rijtje:

  • Multiroom-wifi, ook wel mesh-wifi genoemd, bestaat uit minimaal twee stations die constant met elkaar communiceren en daardoor een betere wifidekking geven dan een normale router.
  • Een wifi-repeater (ook wel: range extender) ontvangt het wifisignaal van de wifimodem en stuurt dat versterkt weer uit. De repeater maakt dus contact met je bestaande netwerk op een plek in huis waar de verbinding wél goed is, en breidt dat vervolgens uit.
  • Als je bijvoorbeeld wifitoegang wilt creëren op je bovenverdieping, maar het signaal van je router niet voldoende blijkt dan kun je er een access point neerzetten, die je met een ethernetkabel aansluit op de router beneden.
  • Wifiversterkers is een verzamelnaam voor verschillende producten. Zoals de naam al doet vermoeden, geven de apparaten binnen deze productcategorie je wifisignaal een boost.
  • Met een powerline adapter (ook wel: homeplug adapter) kun je via het elektriciteitsnet in je woning verbinding maken met bijvoorbeeld het ziggo internet. Sommige powerline adapters kunnen een wifiverbinding opzetten.

Op zoek naar internet wifi: wat kan 3Bplus voor je betekenen?

Wil je je wifinetwerk (verder) verbeteren of draadloos zakelijk internet als dienst aanbieden aan je gasten of bezoekers? 3Bplus onderzoekt wat de beste opties zijn voor jouw organisatie en adviseert je welk wifi-netwerk het beste aansluit bij je wensen en eisen. Ons full-service aanbod op het gebied van internet wifi strekt van onderzoek en advies tot en met implementatie en beheer.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: