Infographic: slimme apparaten met Internet of Things

Internet of Things: infographic

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van verbonden objecten. In deze infographic geven we een overzicht van het IoT.

Onder de afbeelding vind je een tekstuele weergave van de infographic.

Infographics: slimme apparaten met het IoT

Internet of Things: slimme apparaten

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van verbonden objecten die gegevens verzamelen en delen over de manier waarop ze worden gebruikt en over de omgeving om hen heen. Het internet verbindt deze objecten. Met het IoT kunnen handmatige processen geautomatiseerd worden. 

  • IoT in het kort: De dingen van het IoT hebben een ingebouwde connectiviteit. Ze verzamelen gegevens uit de omringende omgeving, die ze kunnen doorgeven. Ook kunnen ze instructies ontvangen en zelf actie ondernemen. 
  • Hoe werkt het IoT?: De verbonden dingen van het IoT bevatten sensoren en communicatie hardware. Ze verzenden gegevens naar de Cloud voor analyse. Via apps of browsers hebben we toegang tot de resultaten.
  • Analyse van het IoT: De verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om patronen te detecteren, aanbevelingen te doen en mogelijke problemen op te sporen voordat ze zich voordoen. Met slimme objecten kun je bepaalde taken automatiseren.
  • Het doel van IoT: Het IoT draait om het idee het leven eenvoudiger te maken. De meeste apparaten die gebruikt worden voor IoT, leren van zichzelf, mensen en elkaar. Dit betekent dat er binnenkort weinig tot geen menselijke interactie meer nodig is met deze apparaten.
  • Voordelen van IoT: Het IoT kan oplossingen bieden voor problemen rondom energie, milieu en criminaliteit. Slimme apparaten worden ingezet in Smart Cities en Smart Homes. Naar verloop van tijd neemt ons energieverbruik af, verspillen we minder producten en geven we minder geld uit.

Het Internet of Things omvat apparaten in alle soorten en maten, zoals slimme magnetrons, autonome auto’s en draagbare fitnessapparaten. Geen wonder dat het IoT al uit miljarden verbonden apparaten bestaat. We geven graag een aantal voorbeelden van toepassingen:

  • Doordat we continue meetwaarden van diverse sensoren vastleggen, kunnen we trends herkennen, zoals een oplopende temperatuur. Deze trends kunnen we omzetten naar voorspellend onderhoud.
  • Smart homes zijn huizen waarin veel IoT-apparaten toegepast zijn. Dat gebeurt met het doel om allerlei activiteiten te vereenvoudigen of zelfs te automatiseren.
  • Met wearables (oftewel: draagbare IoT-apparaten) kunnen zorgverleners op afstand en in real-time de toestand van een patiënt volgen en ernaar handelen.
  • Sensoren in kantoorruimtes kunnen de bezetting meten, waarna verlichting en verwarming automatisch worden aangepast

Wat kan 3Bplus voor jouw bedrijf betekenen?

Wil je meer weten over wat 3Bplus voor je bedrijf kan betekenen op het gebied van het Internet of Things? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van telecom én slimme sensortechnologie, zoals in smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

In onze blog lees je meer artikelen over het Internet of Things.

Deze infographic is onderdeel van een serie:

Lees meer:

Deel 1 – Wat is IoT (Internet of Things): een introductie
Deel 2 – Hoe werkt IoT – het Internet of Things uitgelegd
Deel 3 – De voordelen van IoT (Internet of Things)
Deel 4 – Toepassingen van IoT – sport, entertainment en zorg
Deel 5 – IoT-toepassingen (Internet of Things) – Smart Cities
Deel 6 – IoT toegepast in Smart Homes en Smart Buildings
Deel 7 – Smart Industry met IoT (Internet of Things)
Deel 8 – De toekomst van IoT (Internet of Things)
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen IoT

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: