Een derde van jongeren geeft niets om online privacy

Uit onderzoek van NordVPN blijkt dat 18 tot 34-jarigen zich het minste zorgen maken om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Ook al zijn ze te midden van het technologische tijdperk geboren, zegt toch 31 procent van alle millennials en generatie Z dat cyberveiligheid hen niets kan schelen.

Van lek naar hack

Gegevens van online platforms worden continu gelekt. Recent nog is persoonlijke informatie van 2,28 miljoen gebruikers van de datingsite MeetMindful gelekt. Dat betekent dat namen, e-mailadressen, wachtwoorden en Facebook-ID’s gewoon voor iedereen voor het oprapen liggen. Met deze informatie gaan hackers over tot zogenaamde “credential stuffing”-aanvallen. Dat betekent dat ze op elk online platform proberen in te loggen met de inloggegevens die ze uit de blootgestelde database hebben opgehaald. Omdat de meeste mensen dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts gebruiken, zijn deze aanvallen vaak succesvol.

Lees meer: 7 tips om je wifinetwerk te beveiligen

Maken we ons steeds minder zorgen?

Uit onderzoek van XS4ALL bleek eerder al dat ook de rest van de Nederlandse bevolking zich niet of nauwelijks zorgen maakt om zijn digitale veiligheid. Opvallend daarbij is dat mensen zich steeds minder zorgen lijken te maken. En dat terwijl de risico’s op het gebied van cybersecurity nou niet bepaald afgenomen zijn. Wat heet: er zijn alleen maar meer risico’s bijgekomen! Zoals we eerder al schreven, is er sinds het uitbreken van de coronacrisis en de bijbehorende toename in thuiswerken bijvoorbeeld sprake van een explosieve toename aan cybercriminaliteit.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

oog bespieden spioneren privacy

Cybersecurity-tips: sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie

Het is niet meteen duidelijk waarom zo weinig mensen zich zorgen maken over hun cybersecurity. Wij hopen door regelmatig aandacht aan het onderwerp te besteden een steentje bij te dragen aan de bewustwording. En daar horen natuurlijk ook wat cybersecurity-tips bij!

Lees meer: Wat is tweefactorauthenticatie en meerfactorauthenticatie?

Kies voor sterke en veilige wachtwoorden én gebruikniet overal hetzelfde wachtwoord gebruiken. Stel daarnaast tweefactorauthenticatie in op al je accounts. Bij  tweefactorauthenticatie (ook wel: tweestapsverificatie) wordt de identiteit van een gebruiker op twee manieren gecontroleerd. Het is dus een extra vorm van toegangsbeveiliging, naast het invullen van je wachtwoord, zoals een pincode of een beveiligingsvraag. Ook kan er bijvoorbeeld een code verstuurd worden naar je telefoon of e-mailadres. Of denk aan een app die wisselende codes genereert die je binnen een bepaalde tijd moet invoeren.

Wil je weten hoe 3Bplus je kan helpen om veilig te blijven op het internet? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van telecom en de toepassing van slimme technologie. Neem bijvoorbeeld deze slimme oplossing voor ICT-beveiliging en wachtwoordbeheer. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Deze 5 Internet of Things-apparaten worden vaak gehackt
De rol van Artificial Intelligence-algoritmes bij de toeslagenaffaire
Bedrijfsnetwerken moeten beter beveiligd worden voor IoT
Kabinetsplannen om 5G-netwerken te beveiligen tegen misbruik

Mis nooit meer een artikel: volg ons op LinkedIn.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: