Dick-Jan Zijda verbetert de zorg met digitale toepassingen

Dick-Jan Zijda wil met zijn bedrijf Innovasi het verschil maken. Hij gelooft dat digitale toepassingen kunnen helpen betere zorg te leveren. Hij ontwikkelt en ontdekt concepten die hij vervolgens naar digitale producten en diensten vertaalt.

De waarde van digitale toepassingen

“Ik heb in mijn werkzame leven altijd het verschil willen maken. Ik zoek daarbij naar manieren om waarde toe te voegen voor alle gebruikers. Zodoende ontwikkel en ontdek ik nieuwe concepten, en zoek ik naar manieren om de zorg te verbeteren met digitale toepassingen. Het is mijn missie om digitale toepassingen in de zorg van toegevoegde waarde te laten zijn, zodat we beter, makkelijker en fijner kunnen leven.”

Intrinsieke motivatie

“Ik ben intrinsiek gemotiveerd om me bezig te houden met digitale toepassingen. Mijn vader is ernstig ziek geweest. Omdat hij aan de andere kant van het land woonde, was contact houden ingewikkeld. Je kunt nou eenmaal niet elke dag vier uur in de auto zitten om langs te gaan. Ik wilde echter wel graag bij hem zijn; ik wilde contact houden. Digitale toepassingen boden een manier. Die ervaring wil ik ook voor anderen mogelijk maken.”

Innovasi

“Met mijn bedrijf Innovasi help ik organisaties met het borgen van digitale toepassingen in de zorg. Daarmee bedoel ik dat ik hen help met het ontdekken, ontwikkelen en opschalen van digitale toepassingen. Ik help organisaties met het ontwikkelen van hun e-health-vakmanschap; het opbouwen van kennis en vaardigheden. Uiteraard met het overkoepelende doel om betere zorg te leveren met technologie.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

zorg gezondheidszorg e-health smartphone wifi internet

E-health vooruit brengen

“Wat kunnen digitale toepassingen betekenen voor de samenleving? Dat is een ingewikkeld vraagstuk, dat een bepaalde context heeft. Ik probeer die context samen met anderen uit te zoeken. Neem de Delft Ehealth Academy (DeHa). Samen met 3Bplus vroegen we ons af hoe we e-health vooruit konden brengen. De constatering was dat er geen enkele partij is die dit alleen kan bereiken. Zodoende probeerden we samen met andere partijen kennis en kunde op te bouwen. Met de DeHa hebben we grote stappen gezet om e-health op de kaart te zetten. We hebben tientallen projecten gedraaid, bijeenkomsten georganiseerd en publicaties geschreven. We zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat e-health nu een serieuze markt geworden is. Daarom vinden we het tijd om een volgende stap te zetten. We zien grote mogelijkheden voor Artificial Intelligence (AI) in de zorg. We komen met een nieuw concept om AI in de zorg te introduceren, en mensen de kennis en vaardigheden te geven om daar optimaal gebruik van te kunnen maken.”

Beter slapen met AI

“We zien bijvoorbeeld mogelijkheden op het gebied van slapen. We willen mensen beter laten slapen door digitale toepassingen in te zetten. Dat doen we door inzicht te krijgen in hoe mensen daadwerkelijk slapen. Dankzij AI kunnen we ook voorspellende analyses uitvoeren, zodat we de juiste interventies op het juiste moment kunnen inzetten.”

Kwaliteit van leven

“Ik hoop dat mensen door middel van betere zorg makkelijker, lekkerder en fijner kunnen leven. Ik ben continu op zoek naar goede toepassingen, die zich richten op de gebruiker en zijn leefwereld. Voordat het heel erg zweverig gaat worden; mijn punt is dat ik wil dat mensen lekker kunnen leven. Daarom richt ik me nu dus bijvoorbeeld ook op die slaapproblemen.”

Innoveren vraagt een lange adem

“Ik wil van waarde zijn voor andere mensen en ik geloof dat digitale toepassingen die waarde kunnen bieden. Innoveren in de zorg vraagt echter wel een lange adem. Dat kan ik alleen maar volhouden, omdat ik echt intrinsiek gemotiveerd ben. Ik kan genieten van kleine stappen die een groot effect hebben op mensen en op de samenleving. Daar haal ik mijn plezier uit.”

Dick Jan Zijda Innovasi

Dick-Jan Zijda is oprichter van Innovasi.

Je vindt hem op LinkedIn.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: