De toekomst van werk: 3 technologische innovaties op de werkvloer

De toekomst is onbekend, maar de beste manier om er klaar voor te zijn is door het heden te analyseren. Echter, met de huidige onzekerheid, onder meer veroorzaakt door de coronapandemie, lijkt het veel moeilijker om te voorspellen hoe de arbeidsmarkt zich de komende jaren zal ontwikkelen. Hoe zorg je ervoor toch wat inzicht te krijgen in het werk van de toekomst? Bedrijven als LinkedIn en Deloitte schrijven met grote regelmaat over de arbeidsmarkt: ze houden enquêtes en publiceren rapporten die inzicht geven in de huidige situatie. Je hoeft echter niet elk marktrapport van binnen en buiten te kennen. Wel is het zaak om rekening te houden met de laatste ontwikkelingen.

Deze drie technologische innovaties van vandaag vind je ons inziens in de toekomst zeker terug op de werkvloer.

Slimmer werken met Artificial Intelligence

Wij zien vooral een grote rol voor Artificial Intelligence (AI) op de werkvloer. Ook nu al heeft AI een grote impact op je leven. AI-systemen vinden eindelijk heel concrete toepassingen. Als voorbeeld noemen we een AI-systeem dat hotelreserveringen kan aannemen zonder dat een mens zich ermee bemoeit. Extra fijn voor het hotel in kwestie was dat het systeem een geweldige upseller bleek. Zodoende werden niet alleen kosten bespaard, maar ging de omzet ook nog omhoog.

Artificial Intelligence (AI) schrijft eerste opiniestuk voor krant

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

artificial intelligence ai hersenen laptop computer

Data verzamelen met het Internet of Things

In het verlengde van AI noemen we het Internet of Things (IoT). Anders dan je misschien denkt, is het IoT geen trend die je enkel in je eigen (smart) woning aantreft. Het IoT wordt júíst vaak in bedrijven toegepast om data te verzamelen. Neem het Industriële Internet of Things (IIoT): onderling verbonden apparaten die ingezet worden voor industriële toepassingen. Het doel is om sneller en nauwkeuriger beslissingen te kunnen nemen. Een bekend voorbeeld is voorspellend onderhoud, waarbij (realtime) data wordt gebruikt om defecten in machines te voorspellen.

Hackers richten zich steeds meer op thuiswerkers en IoT-apparaten

Het toenemende belang van cybersecurity

Een ander technologische ontwikkeling op de arbeidsmarkt heeft te maken met cybersecurity. Personen en bedrijven moeten de komende jaren nog altijd beducht zijn voor hun cyberveiligheid. Denk aan inbreuken op privacy, maar ook aan identiteitsfraude en afpersing. Zelfs wanneer je helemaal niet op de IT-afdeling werkt, kan het dus alsnog verstandig zijn om je in te lezen op het gebied van cybersecurity en privacy.

We schrijven met grote regelmaat over deze drie trends. We nodigen je zodoende van harte uit om door onze blog te bladeren. We snappen echter dat bijblijven niet alleen een theoretische, maar ook een praktische kant kent. Wil je bijvoorbeeld leren coderen? Misschien is een bootcamp dan wat voor je. Ook kan het natuurlijk nooit kwaad op al die nieuwe kennis op je cv te zetten!

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Bart Lageweg levert met Bizway de meest betrouwbare IT-oplossingen
Walter Verbruggen levert met AVUTEC visuele, intelligente systemen
ICT-trends: Artificial Intelligence blijft zich doorontwikkelen
ICT-trends: het Internet of Things (IoT) is een blijvertje

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: