Bart Lageweg levert met Bizway de meest betrouwbare IT-oplossingen

Bizway denkt mee in je IT-uitdagingen en levert oplossingen waar je op kunt vertrouwen. Founder en algemeen directeur Bart Lageweg vertelt hoe zij samen met hun klanten bouwen aan vertrouwde omgevingen.

De Commodore 64

“Ik ben IT’er in hart en nieren en heb van mijn hobby en passie mijn werk gemaakt. Ik ben eigenlijk programmeur. Dat doe ik al kleins af aan, zo begon ik al op de Commodore 64. Met het 23 jaar geleden opgerichte Bizway is daar het beheercomponent, zoals dat zo mooi heet, bijgekomen. Ons bedrijf richt zich met name op drie proposities: hosting, werkplekbeheer en netwerken.“

Hosting: ook virals zijn geen probleem

“Bizway levert hosting-oplossingen aan sectoren die altijd moeten kunnen rekenen op een hoge beschikbaarheid. Dat geldt bijvoorbeeld voor gemeentes, uitgeverijen en gezondheidsinstellingen. Dat zijn omgevingen die heel veel verkeer tegelijk aan moeten kunnen, bijvoorbeeld als artikelen viraal gaan. We draaien bijvoorbeeld veel van de tijdschriften van Nederland. We vinden het oprecht leuk als een site heel veel bezoekers aankan.”

Partnerships met webbureaus

“Bizway mag veel webbureaus tot haar klanten rekenen. We gaan een partnership aan, met als doel de eindklanten een optimale uptime-performance en stabiele omgeving te bieden. De webbureaus vinden het fijn dat wij hun ogen en oren zijn, onder meer met onze 24/7-waakdiensten. Samen spreken we nauwkeurig af wat de bureaus willen meten en wanneer wij actie ondernemen.”

Workspace: altijd kunnen werken

“Bij Bizway bieden we onze klanten een volledige online werkplek, zowel thuis als op kantoor. Dat is werkplekbeheer: we nemen het beheer van de klant over en zorgen voor een goede antivirusoplossing en consistente back-ups. In het geval van onverhoopte storingen komen we zo snel mogelijk in actie. We zorgen ervoor dat mensen gewoon kunnen blijven werken, ook als er bijvoorbeeld een laptop stukgaat.”

Geruisloos en pijnloos migreren

“We nemen je oude omgeving over, waarna we een migratie ingaan om alles naar onze standaarden te trekken. We doen onze migraties samen met de klant: dat betekent dat een migratie zo geruisloos en pijnloos mogelijk moet verlopen. Er zijn echter natuurlijk standaarden waar we aan willen voldoen. We willen zorgen dat het veilig en betrouwbaar blijft.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

computers laptops tablet smartphones veilig veiligheid security cybersecurity privacy beveiliging ict

De uitdaging aangaan

“Bij Bizway vinden we het leuk om de uitdaging aan te nemen, waarvan veel andere partijen zouden zeggen dat het te ingewikkeld is. We zorgen voor een beveiligde werkplek, die aan de standaarden voldoet en waarbinnen mensen niet gelimiteerd worden. Mensen moeten wel gewoon in staat zijn om te kunnen werken, ook nu er steeds vaker mensen thuiswerken. Ik vind het leuk om daar een spil in te zijn!”

De verantwoordelijkheid van netwerkbeheer

“Netwerkbeheer ligt in het verlengde van onze 24-uurs-diensterverlening. We beheren wereldwijd meerdere netwerken van transportorganisaties en voor de olie-industrie. Dat gaat van kunnen pinnen bij het pompstation tot het tracken van vrachtwagens beheren. Een werkveld met een grote verantwoordelijkheid.”

Onze relatie met 3Bplus

We werken samen met 3Bplus en VodafoneZiggo om zeer veilige verbindingen te realiseren. We hebben een propositie neergezet die ervoor zorgt dat dataverkeer niet het internet opgaat, maar direct naar onze datacenters gaat, via een beveiligd netwerk. Wij zorgen ervoor dat het verkeer op zo’n manier wordt gerouteerd dat het op de snelste manier bij ons in het datacentrum terechtkomt, alwaar we alle beveiligginsnormen in acht hebben genomen. Daarbij is het ook uniek dat onze veilige verbinding in élke situatie gerealiseerd kan worden, dus ook wanneer er bijvoorbeeld enkel 4G voorhanden is. Ook hierbij signaleren we 24/7, zodat we bij problemen snel kunnen acteren.

Security als kernwaarde

“Security is over de hele linie onderdeel van onze dienstverlening. Een voorbeeld: we maken standaard gebruik van de NaWas, de Nationale Wasstraat tegen DDoS-aanvallen. Dat betekent onder meer dat wanneer er een bedrijf wordt aangevallen dat we letterlijk het foute verkeer ‘wassen’. We doen er alles aan om de bankomgeving live te houden en je te beschermen tegen aanvallen.”

Bizway in een notendop

“We werken met partijen die anderen misschien een beetje eng vinden, omdat de impact groot is als er iets misgaat. Het is voor onze klanten belangrijk dat oplossingen werken en betrouwbaar zijn. En dat, wanneer als er onverhoopt een keer iets niet werkt, er altijd iemand klaarstaat. Om die gedachte heen is Bizway gebouwd. Ook nu werken we nog volgens die regels! We zorgen ervoor dat het gewoon werkt. En daarnaast maken we er ook echt een sport van om problemen eerder op te merken dan de klant. Als zij dan bellen, kunnen we zeggen dat we er al aan werken.”

Van het MBO naar het HBO

“Ik vind het echt oprecht leuk om jongeren een springplank te bieden die wel de technische knowhow hebben, maar bijvoorbeeld door hun achtergrond of problemen op het thuisfront toch niet lukt om het HBO te halen. Daarom ben ik bestuurder van duale opleidingen in Utrecht, de CITA (Stichting Cloud IT Academy). We hebben het doel om leerlingen die vanuit het MBO komen op een begeleidende manier – van zowel werkgevers als vanuit school en vanuit onze stichting – het HBO te laten halen. Ook bij Bizway hebben we dit soort leerwerkplekken.”

Een toekomst buiten de Cloud

“Ondanks dat we de transitie naar de Cloud ondersteunen en beheren, denk ik niet dat persoonlijke hulp verdwijnt. Daarom geloof ik heel erg in wat ik ‘mensen met busjes’ noem, oftewel engineers. Zelfs als jij met je hele bedrijf naar de Cloud gaat en je ICT-afdeling opzegt, kun je altijd hulp aan huis of kantoor nodig hebben. We werken daarom niet alleen op afstand. We vinden het ook leuk om bij de klant over de vloer te komen.”

Trek aan de bel!

“Wij vragen van onze klanten om proactief te zijn. Ons gezamenlijk doel is om te zorgen dat onze klanten zo goed mogelijk door kunnen werken. Wij voelen ons daar oprecht verantwoordelijk voor. Zodoende hopen we dat ze tijdig aan de bel trekken als er wel eens problemen zijn. Of beter nog: dat we samen sparren over dingen die mogelijk een probleem kúnnen vormen. Ik hoop dat mensen bellen vóórdat de boel in de fik staat. Dan hebben wij ook eens een vrije vrijdagmiddag!”

Bart Lageweg Bizway

Bart Lageweg is founder en algemeen directeur van Bizway.

Je vindt hem op LinkedIn.

nl_NLNederlands