Van voedselresten naar duurzame energie met de BioTransformers

Maak biogas en biowater van GFE-afval met onze BioTransformers

Transformeer voedselresten tot waardevolle energiebronnen met de BioTransformer. Dit innovatie apparaat zet groenten, fruit en etensresten om in biogas en nutriëntrijk biowater. Ontdek de voordelen en toepassingen in diverse sectoren.

In een tijdperk waar duurzaamheid en efficiënt gebruik van bronnen hoog op de agenda staan, is de Circ BioTransformer een ware game changer. Ontwikkeld door onze partner Circ, biedt deze innovatieve technologie een oplossing voor een groeiend probleem: de verwerking van groenten, fruit en etensresten (GFE) tot waardevolle bronnen.

Hoe werkt de BioTransformer?

De BioTransformer is een compacte, volautomatische biovergister die GFE-afval omzet in twee waardevolle producten: groen methaan, oftewel biogas, en nutriëntenrijk biowater. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde vergistingstechnieken en slimme software.

Optimalisatie van vergisting: De BioTransformer analyseert en weegt de GFE-stromen zorgvuldig om het vergistingsproces te optimaliseren. Verschillende soorten voedsel worden onderscheiden om een compleet beeld te krijgen van de inhoud.

Efficiënt mengen en verkleinen: Versterkte stalen tanden verkleinen het GFE en bevorderen het mengen. Het gemalen materiaal wordt met water vermengd voor verdere afbraak, alvorens te worden verteerd. Ingebouwde softwaresystemen monitoren en volgen elke stap van het proces.

Afbraak door bacteriën: In de reactor worden speciaal geselecteerde bacteriën gebruikt om het GFE af te breken en te verteren. Hierbij wordt gegarandeerd dat zowel het biogas als geuren gedurende het proces ingesloten en gecontroleerd blijven.

Optimalisatie en monitoring: Ingebouwde sensoren en geavanceerde AI perfectioneren het proces op microniveau voor de efficiëntste reacties in elke stap van het vergistingstraject. Via een app kun je de prestaties van je BioTransformer monitoren, de opbrengst van biogas en biowater bekijken en je CO2-besparingen meten.

Circ BioTransformer

Voordelen van de Circ BioTransformer

De BioTransformer zorgt voor een aanzienlijke vermindering van afval(kosten). Daarbij zorgt het apparaat voor hernieuwbare energie in de vorm van biogas, dat direct kan worden toegepast in verwarming, kookinstallaties en elektriciteitsopwekking. Daardoor draagt de BioTransformer ook nog eens bij aan een lagere CO2-uitstoot, aangezien het de noodzaak van fossiele brandstoffen vermindert. Dit leidt tot een positieve impact op het milieu en versterkt het duurzame imago van bedrijven. Het zelflerende vermogen van de BioTransformer zorgt voor de efficiëntste en gepersonaliseerde werking, gebaseerd op vraag- en aanbod. Hierdoor wordt de energieproductie geoptimaliseerd en wordt er geen onnodige energie verspild.

Het biowater, rijk aan nutriënten, vormt daarnaast een waardevolle aanvulling voor tuinders en agrarische bedrijven, die het kunnen gebruiken als organische plantenvoeding. Dit draagt bij aan een gezonde bodem en vermindert tevens het gebruik van kunstmeststoffen.

Toepassingen in diverse branches

De BioTransformer vindt zijn toepassing in diverse sectoren, met indrukwekkende resultaten. Restaurants, hotels, campings, vakantieparken en zorginstellingen kunnen hun GFE-afval omzetten in nuttige energie in de vorm van biogas. Tegelijkertijd kunnen boeren het geproduceerde biowater benutten als waardevolle plantenvoeding. Zo worden niet alleen operationele kosten bespaard, maar dragen deze bedrijven ook bij aan een duurzamere toekomst.

De BioTransformer vertegenwoordigt een stap voorwaarts in de circulaire economie. Door GFE-afval om te zetten in waardevolle bronnen, kan ook jouw bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst. Wil je meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op!

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: