Augmented Reality voor bedrijven: voorbeelden van AR-toepassingen

Augmented Reality voor bedrijven: zo kunnen bedrijven AR toepassen

In dit artikel kijken we naar een aantal toepassingen van Augmented Reality voor bedrijven. Op welke manieren kunnen bedrijven baat hebben bij de inzet van Augmented Reality (AR)?

Augmented Reality voor bedrijven: AR-toepassingen mediabedrijven

De gamesindustrie maakt steeds meer gebruik van Augmented Reality (AR). Met AR is het mogelijk om de gameplay naar de echte wereld te verplaatsen. Denk maar eens aan Pokémon GO, waarbij je de figuren uit de anime in je eigen straat lopen. Er worden ook AR-games ontwikkeld die binnen te spelen zijn, zoals AR-air hockey. Daarnaast wordt AR ook al geruime tijd toegepast bij tv-uitzendingen. Bij het weerbericht en tijdens sportwedstrijden is de technologie al jaren gemeengoed. AR wordt tijdens voetbalwedstrijden bijvoorbeeld gebruikt om reclame op het veld te laten zien. Of neem zwemwedstrijden, waarbij een lijn de positie van de huidige recordhouder laat zien.

Augmented Reality voor bedrijven: AR-toepassingen marketing en sales

Augmented Reality voor bedrijven? Ook voor marketing en sales zijn er talloze mogelijkheden. AR maakt het bijvoorbeeld mogelijk om print- en videomarketing te integreren. Gedrukt marketingmateriaal kan bijvoorbeeld voorzien worden van een QR-code. Wanneer iemand de code scant met een AR-apparaat wordt er extra content, zoals een AR-video, geactiveerd. Ook zijn er apps waarmee klanten de producten die ze op het oog hebben alvast in hun huis kunnen plaatsen. Denk aan een bank, die je op ware grootte en in 3D in je woning kan zetten om te kijken of het model wel echt goed in interieur past.

Augmented Reality voor bedrijven: AR-toepassingen tekenen en bouwen

AR kan gebruikt worden om (bouw)tekeningen tot leven te wekken: van een platte 2D-tekening, naar een geanimeerde 3D-visualisatie. Deze visualisatie kan vervolgens op allerlei manieren gemanipuleerd worden: vergroten, draaien of keren. Een architect kan op deze manier bijvoorbeeld dwars door de buitenkant van een gebouw heen kijken om zijn klanten de lay-out te laten zien. Of neem archeologisch onderzoek, waarbij oude structuren over het moderne landschap gelegd kunnen worden; een enorm handige visualisatietool. 

Augmented Reality voor bedrijven: AR-toepassingen toerisme

Er zijn verschillende AR-apps die informatie over een locatie, zoals een toeristische attractie, laten zien. Er kunnen zelfs historische gebeurtenissen getoond worden, net als gebouwen die inmiddels verloren zijn gegaan. Slimme AR-systemen kunnen ook teksten vertalen. Dat is eveneens handig bij toeristische attracties, maar bijvoorbeeld ook bij menukaarten. De AR-app vertaalt de tekst naar de taal van de gebruiker. In de (nabije) toekomst kan dit ook met gesproken taal, die vervolgens als ondertiteling verschijnt in het AR-apparaat van de gebruiker.

Augmented Reality voor bedrijven: gemakkelijk samenwerken

Een van de voordelen van Augmented Reality voor bedrijven is dat mensen elkaar bij het gebruik van een AR-apparaat nog steeds kunnen zien. Anders dan bij een Virtual Reality-bril heeft een AR-bril namelijk doorzichtige glazen. Dat maakt AR tot de perfecte tool om mee samen te werken met meerdere mensen. Neem opnieuw een architect, die samen met een team werkt aan een digitaal ontwerp. Het gehele team kan het model elk vanuit een eigen perspectief zien. Zo kan de een zich bezighouden met de bedrading, terwijl de ander werkt aan de steunbalken. Dat kan zelfs op afstand.

Augmented Reality voor bedrijven: wat kan 3Bplus betekenen?

We gaven in dit artikel slechts een aantal voorbeelden van Augmented Reality voor bedrijven. Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen op het gebied van AR? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties, onder meer in de zorg en op het gebied van smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: