078-2034021 algemeen@3bplus.nl

Belangrijke wijziging voor klanten in Helmond

Analoog zenderpakket VodafoneZiggo vanaf week 39 2019 niet meer beschikbaar

Vanaf september 2019 wordt kabeltelevisie volledig digitaal voor een groot gedeelte van de regio Helmond. Voor klanten in Helmond die gebruik maken van VodafoneZiggo is het belangrijk om te weten dat VodafoneZiggo in week 39 van 2019 stopt met het doorgeven van het analoge zenderpakket. Wij zetten op een rij wat dit voor u betekent.

Ziggo startte in maart 2018 met het volledig digitaliseren van het tv-aanbod. Inmiddels is het de beurt aan Helmond om over te stappen. De analoge afschakeling vindt plaats in week 39 van 2019, om precies te zijn in de nacht van maandag 23 op 24 september.

Onze ‘hofleverancier’ voor tv-diensten VodafoneZiggo stopt in week 39 met het doorgeven van het analoge zenderpakket in een groot deel van Groningen. Dit past in de landelijke uitfasering van analoge zenders. Voor VodafoneZiggo- en 3Bplus-klanten in deze regio heeft deze wijziging mogelijk gevolgen.

Stap 1: controleer of u nog analoge zenders bekijkt
Welk zenderpakket u gebruikt (analoog of digitaal) kan eenvoudig worden gecontroleerd met een van onderstaande methoden:

 • Schakel over van NPO1 naar NPO2, zodat uw televisie zenderinformatie weergeeft. Ziet u daar ‘Digitaal’ of ‘HD’ bij staan, dan wordt digitaal gekeken. U hoeft dan niet te doen. Staat er ergens PAL, dan is het een analoge zender. Ga door naar stap 2.
 • Ziet u op kanaal 14 Ziggo Sport, dan kijkt u digitaal.
 • Maakt u gebruik van een decoder, dan wordt digitaal gekeken.
  Als u digitaal kijkt, merkt u niets van deze wijziging en hoeft u ook niets te doen.

Stap 2: overschakelen naar basispakket digitaal
Een modernere tv (maximaal circa 5 jaar oud) van een gangbaar merk kan zonder problemen worden ingesteld voor het basispakket digitaal. Alleen als u gebruik wilt maken van uitgebreidere tv-pakketten, HD TV, FOX-sport en/of Film1, heeft u een smartcard nodig.

Instellen
Als u de digitale zenders niet ziet, stel de tv dan als volgt in:

 • reset naar fabrieksinstellingen
 • de tv stelt zichzelf opnieuw in.
  Beantwoord de volgende vragen:
  o Antenne of kabel: Kabel
  o Analoog, digitaal of analoog en digitaal: Digitaal
  o Instellingen:
  Frequentie: 47400, 474000 of 474 
  Netwerk-ID: 4444 of 04444
  Modulatie: 64-QAM
  Symboolsnelheid: 6900

Belangrijk
Als u een infokanaal heeft voor uw organisatie/onderneming en er overwegend analoog wordt gekeken, dan raden wij u aan om contact op te nemen. In de meeste gevallen zal een aanpassing nodig zijn om problemen te voorkomen.

Nieuwe indeling digitale zenders
Drie weken nadat het analoge pakket wordt uitgeschakeld, wordt het digitale zenderpakket opnieuw ingedeeld. Als uw tv hier moeite mee heeft, kunt u uw tv opnieuw instellen.

Heeft u vragen of wilt u ondersteuning? Neemt u dan gerust contact met ons op: algemeen@3bplus.nl

Hier leest u meer over onze relatie met VodafoneZiggo.

Share This