Voorbeelden machine learning: verschillende toepassingen

Voorbeelden machine learning: 6 concrete toepassingen 

In dit artikelen geven we voorbeelden machine learning. We laten je zes concrete toepassingen van machine learning zien. Van automatische aanbevelingen tot autonome auto’s.

Voorbeelden machine learning: zes concrete voorbeelden machine learning.

1. Voorbeelden machine learning: automatische aanbevelingen

Iedereen heeft het vast al eens meegemaakt: je koopt een bepaald product en je krijgt direct aanbevelingen voor andere, vergelijkbare producten. Dit is bijna de meest gangbare vorm van machine learning die je nu in de praktijk ziet. Veel grote webshops verzamelen gegevens van bezoekers en slaan deze gegevens op. Door deze opgeslagen gegevens kunnen webshops inspelen op de interesse van de potentiële klanten. 

2. Voorbeelden machine learning: op weg naar autonome auto’s

Ook bij de ontwikkeling van software voor autonome auto’s wordt gebruik gemaakt machine learning. Hierbij worden allemaal afbeeldingen van verkeerssituaties ingevoerd in een systeem. Uiteindelijk moet de software van autonome auto’s zelf beslissingen nemen of er geremd moet worden voor bepaalde situaties of niet. Machine learning zorgt ervoor dat een autonome auto het verschil kent tussen een voetganger en een verkeerslicht, en bijvoorbeeld weet dat de snelheid moet worden aangepast als het hard regent. 

3. Voorbeelden machine learning: verkeersboetes van slimme camera’s

Er hangen tegenwoordig slimme camera’s boven de weg die smartphonegebruik in de auto detecteren. De camera’s hebben met machine learning geleerd bestuurders die een mobiel apparaat in de hand houden te herkennen. Dat trainen gebeurde met foto’s van bestuurders die verschillende acties uitvoerden, zoals een broodje eten of een smartphone bedienen. Dat betekent dat de computer in staat is om objecten te identificeren en om de juiste beslissingen te nemen op basis van wat het “ziet”. 

4. Voorbeelden machine learning: comfortabel met slimme thermostaat 

Je hebt eigenlijk al de hele dag te maken met machine learning. Dat begint bijvoorbeeld ’s ochtends al met het gebruik van een slimme thermostaat. Wanneer je de temperatuur aanpast, leert het apparaat over je voorkeuren, gewoonten en schema. Dankzij machine learning kan de slimme thermostaat naar verloop van tijd geheel autonoom de gebruiker comfortabel houden, zonder dat deze nog het apparaat aan hoeft te raken.

5. Voorbeelden machine learning: allerlei taaltoepassingen 

Er zijn veel toepassingen van machine learning op het gebied van taal. Wanneer je Siri vraagt waar het dichtstbijzijnde tankstation is, gebruikt de iPhone machine learning om erachter te komen wat je zegt. Ook bestaat er al spraakherkenning dat gesproken woorden transcribeert en vervolgens kan omzetten in een andere taal. En als je ooit met een chatbot hebt gepraat, is er machine learning gebruikt om het systeem te trainen om passende antwoorden te bieden. 

6. Voorbeelden machine learning: de beste gamer allertijden

En dan de laatste van onze voorbeelden machine learning. Doordat een machine learning-model getraind wordt aan de hand van data en dus geen vaste instructies heeft, is een model niet beperkt tot vooraf vastgelegde situaties. Dit stelde bijvoorbeeld AlphaGo in staat om de beste Go-speler ter wereld te verslaan. Het was daarbij niet nodig om van tevoren strategieën voor het programma uit te schrijven: die werden tijdens het spelen vanzelf ontwikkeld. 

Voorbeelden machine learning: wat kan 3Bplus voor je betekenen?

Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen op het gebied van machine learning? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van telecom én slimme sensortechnologie, zoals in smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen van machine learning zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: