EN

Waarom subsidie voor thuisbatterijen een goed idee is: financiële voordelen

Het opslaan van zonne-energie kent veel voordelen. Helaas zijn thuisbatterijen nog relatief duur. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 56% van de Nederlanders voorstander is van een subsidie voor de aanschaf van thuisaccu’s.

Met de naderende afbouw van de salderingsregeling wordt het opslaan van zelfopgewekte zonnestroom steeds aantrekkelijker. Terugleverheffingen, zoals recentelijk geïntroduceerd door Vandebron, dragen bij aan deze ontwikkeling. Energiebedrijf Zonneplan verwacht dan ook een snelle groei van de markt voor thuisbatterijen in de komende jaren. Momenteel zijn ze echter nog niet goedkoop. Uit onderzoek van Zonneplan blijkt dat maar liefst 56% van de Nederlanders voorstander is van een subsidie voor de aanschaf van thuisaccu’s.

Inclusief installatie bedragen de kosten van een thuisbatterij doorgaans tussen de zevenhonderd en duizend euro per kilowattuur opslagcapaciteit. Een bedrag dat niet voor elk bedrijf zomaar beschikbaar is. Een subsidie, vergelijkbaar met die voor isolatie of een warmtepomp, zou de vraag naar thuisaccu’s kunnen stimuleren.

Salderingsregeling

Zolang de salderingsregeling van kracht is (in elk geval tot en met 2024), is het financieel gezien vaak niet rendabel om zonnestroom op te slaan. Het elektriciteitsnet fungeert in die gevallen immers als een soort grote batterij. Wel krijgen steeds meer bedrijven te maken met piekspanningen: op zonnige dagen kunnen zonnepanelen uitvallen omdat de druk op het net te hoog wordt. Thuisaccu’s kunnen helpen om deze spanning te verminderen en voorkomen dat waardevolle zonnestroom verloren gaat.

Ook zonder zonnepanelen bruikbaar

Hoewel thuisaccu's vaak geassocieerd worden met zonnepanelen, is dit niet strikt noodzakelijk voor rendement. Met een dynamisch energiecontract, waarbij stroomprijzen fluctueren, kun je goedkope netstroom opslaan en deze verkopen of gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn. Bij grootschalige adoptie van thuisbatterijen kan dit echter leiden tot een verschuiving van de piek in duurzame stroomvoorziening van de middag naar de avond. Daarom zijn er ook batterijen die handelen op de onbalansmarkt. Aan de hand van de daadwerkelijke druk op het elektriciteitsnet wordt per minuut bepaald of batterijen van klanten moeten laden of ontladen. Hierdoor kunnen klanten meer verdienen, aangezien de vergoedingen voor het helpen balanceren van het net vaak aanzienlijk hoger zijn dan de uurtarieven van dynamische energiecontracten.

zonnepanelen duurzaamheid duurzaam woning huis klimaat klimaatverandering

Slimme thuisbatterijen van 3Bplus: duurzaamheid en kostenbesparing in één

Met de toenemende focus in het bedrijfsleven op duurzaamheid en energiebesparing is de slimme thuisbatterij van 3Bplus dé oplossing voor bedrijven die willen bijdragen aan een groenere toekomst. Deze innovatieve technologie biedt tal van voordelen, waaronder:

  • Optimaal gebruik van zonne-energie: Onze thuisbatterij slaat zonne-energie op die niet direct wordt gebruikt, zodat je deze op een later moment kunt benutten. Hiermee maximaliseer je het rendement van je zonnepanelen en verminder je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
  • Verhoogd eigen verbruik: Met een thuisbatterij vergroot je het gebruik van je eigen zonnestroom tot wel 80%. Hierdoor hoef je minder grijze stroom van je energieleverancier af te nemen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op je energierekening.
  • Stap naar zelfvoorzienendheid: Door je eigen zonnestroom op te slaan, zet je een grote stap richting zelfvoorzienendheid op het gebied van energie. Minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet betekent meer controle over je eigen energievoorziening.

Met onze slimme thuisbatterijen ben je niet alleen klaar voor de toekomst van duurzame energie, maar bespaar je ook aanzienlijk op je energiekosten. Wacht niet langer en ontdek hoe jij kunt profiteren van de voordelen van een thuisbatterij van 3Bplus.

Voor meer informatie over onze slimme thuisbatterijen, neem vrijblijvend contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: