Augmented Reality voorbeelden: AR-toepassingen in de zorg

Augmented Reality voorbeelden: zo wordt AR toegepast in de zorg

In dit artikel zetten we verschillende Augmented Reality voorbeelden voor je op een rijtje. We richten ons daarbij specifiek op AR-toepassingen in de zorg

Augmented Reality voorbeelden: hoe wordt AR toegepast in de zorg?

Augmented Reality voorbeelden in de zorg; waarom richten we ons artikel specifiek op de toepassing van AR in de zorg? De potentie van AR in de zorg is groot. De technologie kan ingezet worden om medische training te verbeteren, behandelingen efficiënter en effectiever te maken, en het welzijn van patiënten te verbeteren. We zetten een aantal voorbeelden voor je op een rijtje.

Augmented Reality voorbeelden: studie en training in de zorg

AR-technologie maakt het mogelijk om theorie beter te laten aansluiten op de werkelijkheid. Denk maar eens aan het bestuderen van de menselijke anatomie. Een 2D-afbeelding van het menselijke hart wordt met AR veranderd in een in 3D-hart dat echt lijkt te kloppen. Studenten kunnen het hart draaien en inzoomen om details te bestuderen. Dankzij AR is het verder bijvoorbeeld mogelijk een operatie te ervaren door de ogen van een chirurg. Gewoon op een tablet of smartphone, zodat een AR-toepassing ook nog enorm kosteneffectief is.

Augmented Reality voorbeelden: behandeling in de zorg

Nog een aantal Augmented Reality voorbeelden, ditmaal op het gebied van behandelingen. Op dezelfde manier als dat AR het mogelijk maakt om een verrijking toe te voegen aan een studieboek, kan de technologie ook ingezet worden bij het plannen van behandelingen, zoals operaties. Met AR kunnen we CT-scans over het lichaam leggen en bijvoorbeeld tumoren reconstrueren. Ook kan er tijdens het opereren belangrijke informatie getoond worden. Op die manier kan de chirurg zich goed blijven concentreren. Hij hoeft zijn hoofd namelijk niet eens meer af te wenden van de patiënt.

Ook kun je denken aan toepassingen op het gebied van huidkanker. Een AR-toepassing kan een arts helpen om moedervlekken over een langere periode te vergelijken. Of neem AR-brillen in de ouderenzorg, die een leerling kunnen bijstaan die niet goed weet hoe te zwachtelen. De benodigde informatie kan dan via de bril opgeroepen worden. Ten slotte noemen we AR-toepassingen die mensen met autisme helpen om sociale vaardigheden aan te leren.

Augmented Reality voorbeelden: het vergroten van welzijn

Onze laatste Augmented Reality voorbeelden staan in het teken van het vergroten van welzijn. Om te beginnen noemen we AR-apps, die gebruikt worden om de impact van ziekten te illustreren. Deze apps kunnen helpen om naasten te informeren over bepaalde ziektebeelden, zo kunnen onder meer oogziekten als staar gesimuleerd worden. AR laat patiënten ook heel simpel de verpakkingen van hun geneesmiddelen scannen om toegang tot krijgen tot de omschrijving.

AR-apps kunnen ook fungeren als een digitale zorgverlener of coach, bijvoorbeeld door te herinneren aan het innemen van medicijnen of gezondere keuzes aan te raden tijdens het eten. Ook kunnen er oefeningen getoond worden, en zijn er AR-games die mensen in beweging laten komen of hen aanmoedigen fysiek en mentaal actief te blijven. Of neem een AR-toepassing, waarbij je door te knipperen met je oog een bladzijde om kunt slaan. Daarnaast zijn er toepassingen die ontworpen zijn om de zichtbaarheid van objecten, zoals muren, tafels en deuropeningen te vergroten. Ideaal voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking.

Augmented Reality voorbeelden: wat kan 3Bplus betekenen?

Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen op het gebied van AR? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties, onder meer in de zorg en op het gebied van smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: