Gigabit-internet in Zutphen: wat betekent het voor u?

VodafoneZiggo is op 9 maart gestart met het aanbieden van internet met een downloadsnelheid tot wel 1 gigabit per seconde aan klanten in Zutphen. Het gaat om meer dan 22.000 huishoudens en bedrijfspanden in Zutphen.

Gigabit-internet in Zutphen

Afgelopen jaar werd het kabelnetwerk in Zutphen technisch voorbereid op Gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 33.000 nieuwe connectoren en vervingen ruim 3080 aansluitkabels in ruim 1760 straatkasten. Bij elkaar meer dan drie kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s aan.

Sneller internet zonder graven

VodafoneZiggo wil zijn gehele vaste netwerk in twee jaar naar 1 gigabit downloadsnelheden. Dit gebeurt zonder ongemak voor de samenleving en in de woonomgeving. Hele steden of regio’s worden in één keer aangeschakeld, zonder dat er veel graafwerk nodig zijn. Het is bijvoorbeeld niet nodig om straten open te breken.

Hoe werkt Gigabit?

VodafoneZiggo kan de downloadsnelheid verhogen dankzij een nieuwe technologie: DOCSIS 3.1. Hiermee kan data veel efficiënter door het netwerk worden getransporteerd. Door toepassing van DOCSIS 3.1 is het praktische verschil tussen glasvezel en coax verdwenen. Met andere woorden: met deze technologie is coaxkabel – van wijkkast naar woning – geen beperking meer. Op alle essentiële punten is nieuwe apparatuur geïnstalleerd in datacenters, wijkcentrales tot en met de klantaansluitingen.

Na installatie wordt op uw VodafoneZiggo-aansluiting meer dan 1-Gbps geleverd. De downloadsnelheid via de kabel vanaf het modem is daarbij maximaal 940-Mbps bij één apparaat. Dit is het standaard-maximum van de Giga-ethernetpoort in het modem. Bij aansluiting van twee apparaten via de kabel is het maximaal 1-Gbps. Indien u over de juiste apparatuur met nieuwste antennes beschikt, is ook via Wifi 1-Gbps aan snelheid te behalen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

computer internet ethernet kabel

Snel en stabiel internet

“De uitrol van supersnel internet in Nederland past geheel binnen VodafoneZiggo’s ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst”, aldus Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo: “Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. ‘Gigabit zonder graven’ is daar een belangrijk onderdeel van. Dankzij al deze investeringen om ons netwerk 1 gigabit geschikt te maken, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Ook alle aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen.”

Ziggo’s GIGA-abonnement

Ziggo’s nieuwe abonnementsvorm ‘GIGA’ bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Ten opzichte van een 100-Mbps aansluiting is een downloadsnelheid tot 1-Gbps het tienvoudige. Daarmee kunnen klanten met meerder apparaten tegelijk online vrijwel onbeperkt 4K-films, tv-kijken en downloaden.

3Bplus als Specialised Partner van Ziggo

3Bplus is trots zich Specialised Partner van VodafoneZiggo te mogen noemen. Voor bedrijven die op zoek zijn naar onafhankelijk advies over telecomzaken werkt VodafoneZiggo samen met partners zoals 3Bplus. We zijn getraind en gecertificeerd op een groot gedeelte van het VodafoneZiggo Business-portfolio en hebben ervaring met de gezamenlijke uitrol van diensten op het gebied van communicatie/connectivity.

Wil je meer weten over Gigabit of de nieuwe abonnementen van Ziggo? Neem gerust contact met ons bij vragen.

Mis nooit meer een artikel: volg ons op LinkedIn.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: