Gigabit-internet in Hilversum: wat betekent het voor u?

Hilversum is na Utrecht de tweede stad waar klanten van VodafoneZiggo internet met een downloadsnelheid tot een gigabit per seconde kunnen ervaren. De knop gaat op 26 november om.

Gigabit: sneller internet zonder graven

VodafoneZiggo wil zijn gehele vaste netwerk in twee jaar naar 1 gigabit downloadsnelheden. Dit gebeurt zonder ongemak voor de samenleving en in de woonomgeving. Hele steden of regio’s worden in één keer aangeschakeld, zonder dat er veel graafwerk nodig zijn. Het is bijvoorbeeld niet nodig om straten open te breken.

VodafoneZiggo kan de downloadsnelheid verhogen dankzij een nieuwe technologie, Docsis 3.1. Hiermee kan data veel efficiënter door het netwerk worden getransporteerd. Door toepassing van DOCSIS 3.1 is het praktische verschil tussen glasvezel en coax verdwenen. Met andere woorden: met deze technologie is coaxkabel – van wijkkast naar woning – geen beperking meer. Op alle essentiële punten is nieuwe apparatuur geïnstalleerd in datacenters, wijkcentrales tot en met de klantaansluitingen.

Internet van meer dan 1-Gbps met Gigabit

Na installatie wordt op uw VodafoneZiggo-aansluiting meer dan 1-Gbps geleverd. De downloadsnelheid via de kabel vanaf het modem is daarbij maximaal 940-Mbps bij één apparaat. Dit is het standaard-maximum van de Giga-ethernetpoort in het modem. Bij aansluiting van twee apparaten via de kabel is het maximaal 1-Gbps. Indien u over de juiste apparatuur met nieuwste antennes beschikt, is ook via Wifi 1-Gbps aan snelheid te behalen.

Ten opzichte van een 100-Mbps aansluiting is een downloadsnelheid tot 1-Gbps het tienvoudige. Daarmee kunnen klanten met meerder apparaten tegelijk online vrijwel onbeperkt 4K-films, tv-kijken en downloaden.

VodafoneZiggo organiseert eind november in Hilversum een speciaal live-event. Nadere informatie over dit programma en de locatie volgen. Voor nu wijzen we u graag op onderstaand filmpje, waarin VodafoneZiggo meer vertelt over het netwerk van de toekomst.

Meer over Gigabit in Hilversum vindt u op de website van VodafoneZiggo.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: