Duurzaam leven en werken

whitepaper klimaatverandering en duurzaamheidDeze whitepaper staat in het teken van duurzaamheid. De invloed van de mens op klimaatverandering is onmiskenbaar. Aangezien klimaatverandering grote gevolgen heeft voor het (menselijk) leven, is het zaak klimaatactie te ondernemen. Het is nodig dat bedrijven en burgers zich duurzaam gedragen.

De meeste mensen en bedrijven zijn bereid om duurzaamheid te omarmen. Toch vinden we onszelf betrokken bij het uitvoeren van niet-duurzaam gedrag. Er zijn namelijk een groot aantal barrières die bredere betrokkenheid met klimaatverandering belemmeren. Er zijn manieren om deze barrières te doorbreken en daarmee het bereiken van duurzaamheid aanzienlijk te vergemakkelijken.

De inhoud van deze whitepaper

We beginnen onze whitepaper met hetgeen duurzaamheid zo belangrijk maakt: klimaatverandering. Aangezien klimaatverandering veroorzaakt wordt door menselijk handelen en grote gevolgen heeft voor het (menselijk) leven, is het zaak klimaatactie te ondernemen. Oftewel: om te zorgen voor duurzaamheid.

Duurzaam leven

Om klimaatverandering te bestrijden, is het nodig dat bedrijven en burgers zich duurzaamheid aanmeten. We bespreken beide groepen, te beginnen met burgers. Wat kunnen burgers doen om duurzaam te leven? We geven aan wat precies onder een duurzame levensstijl verstaan kan worden. Daarbij bespreken we ook een aantal concrete stappen op gebieden als het doen van inkopen en vervoer.

Duurzaam werken

Om tot een duurzame wereld te komen, is ook medewerking van het bedrijfsleven nodig. In deze whitepaper bespreken we zodoende ook wat duurzaam ondernemen is. We hebben daarbij ook aandacht voor de voordelen van duurzaamheid. Zeker op de langere termijn heeft duurzaam ondernemen namelijk veel voordelen.

Barrières voor duurzaamheid

De meeste mensen zijn bereid om een duurzame levensstijl te omarmen. Toch vinden we onszelf betrokken bij het uitvoeren niet-duurzaam dagelijks gedrag dat negatieve milieueffecten heeft. Zelfs mensen met het grootste begrip, de diepste overtuiging en de meest gepassioneerde motivatie om te handelen op klimaatverandering moeten een breed scala aan structurele hindernissen nemen, die hun verlangens en pogingen kunnen ondermijnen.

In onze whitepaper benoemen we de barrières voor duurzaamheid. Ook bespreken we manieren om deze barrières te doorbreken.

Klimaatcommunicatie en slimme oplossingen

Een van de middelen die ingezet kan worden om barrières te doorbreken, en mensen en bedrijven te bewegen naar duurzaamheid, is communicatie. In deze whitepaper bespreken we de eigenschappen van een goede boodschap over klimaatverandering en/of duurzaamheid. Waar moet een communicatieinspanning aan voldoen om succesvol te zijn?

Daarnaast hebben we aandacht voor slimme oplossingen. Wij zijn van mening dat technologie een grote bijdrage kan leveren om duurzaamheid te bereiken.

Waarom deze whitepaper?

Zoals gezegd zijn de meeste mensen en bedrijven bereid om een duurzaamheid te omarmen. Er zijn echter een groot aantal barrières die betrokkenheid met klimaatverandering belemmeren. Gelukkig zijn er manieren om deze barrières te doorbreken.

Met dit ebook willen we bijdragen aan het doorbreken van deze barrières. We doen dit door informatie te geven over de inhoud (wat is duurzaamheid?), evenals concrete tips (hoe doe ik duurzaam boodschappen?), en de barrières te benoemen (waarom heerst er onzekerheid over klimaatverandering?). We denken dat wanneer mensen zich bewustzijn van de barrières, zij goed geïnformeerd zijn en concrete handvaten hebben om duurzaamheid toe te passen in hun dagelijks/werkende leven, we een grote stap kunnen zetten naar een duurzame wereld.

Download onze whitepaper

U kunt onze whitepaper over duurzaam leven en duurzaam werken gratis downloaden. Bij 3Bplus vinden we het namelijk belangrijk dat informatie vrijelijk voor iedereen beschikbaar is. Zodoende bieden we de whitepaper aan in pdf-formaat.

Mocht u in gesprek willen gaan over onze whitepaper dan horen wij dat graag. We wensen u in ieder geval veel leesplezier.

  •