078-2034021 [email protected]

Onze oplossingen op het gebied van veiligheid

Veiligheid is in ons land een steeds belangrijk wordend onderwerp. Zonder aan de privacy van mensen te toornen, zijn er veel mogelijkheden om hun veiligheid te beschermen. Er zijn gewone camera’s, maar ook slimme camera’s die uit verzamelde data nog veel meer informatie kunnen halen. Sensoren kunnen detecteren of er wandelaars, fietsers, scooters, auto’s motorfietsen of vrachtwagens voorbij komen, en kunnen ook nog tellen hoeveel dat er waren. Ook is er bijvoorbeeld crowdmanagement met sensoren beschikbaar.

Op deze pagina presenteren we een aantal van onze oplossingen. U kunt voor informatie over deze oplossingen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Case 1: Beeldherkenning
Case 2: Tag2Locate
Case 3: Track en Trace
Case 4: Sensar

Case 1: Beeldherkenning

AVUTEC maakt als ontwikkelaar en producent geavanceerde beeldherkenning mogelijk. Met deze technologie is het mogelijk om vrijwel alle objecten te herkennen, analyseren en classificeren, én om deze objecten te volgen. Er wordt in dit kader ook wel gesproken over Computer Vision.

Wat is Computer Vision?

Computer Vision heeft al doel om systemen beelden te laten begrijpen, oftewel te analyseren en te interpreteren. De systemen nemen vervolgens zelfstandig beslissingen op basis van de geïnterpreteerde beelden. Computer Vision gaat dus een stuk verder dan het enkel registreren van beelden. Dankzij Computer Vision kunnen taken die ons visuele systeem normaal gesproken uitvoert, ook uitgevoerd worden door een kunstmatig, digitaal systeem.

ANPR en andere VCA-verwerking

AVUTEC is gespecialiseerd in veelzijdige oplossingen met Computer Vision. Tot deze oplossingen behoren VCA (Video Content Analysis) en ANPR (Automatic NumberPlate Recognition). De door het bedrijf zelf ontwikkelde Computer Vision-hardware en -software zorgen ervoor dat ANPR-taken (of andere vormen van VCA-verwerking) snel en nauwkeurig uitgevoerd worden. Uniek hierbij is het zelf ontwikkelde Computer Vision-platform, CortexFramework, dat zowel lokaal, in the cloud als embedded kan draaien.

Beeldherkenning, ook voor jouw bedrijf

Bij de oplossingen van AVUTEC kan beeldherkenning plaatsvinden met beelden van reeds aanwezige camera’s. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de Gatekeeper. Daarnaast analyseert het platform de videogegevens in real-time, ongeacht of deze in de cloud of op een lokale server worden gehost. De resultaten van detectie, tracking of classificatie worden vervolgens verstrekt in een formaat dat eenvoudige integratie met elk ander systeem mogelijk maakt.

Voorbeelden van toepassingen

Detectie van mensen, dieren, objecten en voertuigen; er zijn enorm veel toepassingen denkbaar voor de beeldherkenning van AVUTEC. We kunnen bijvoorbeeld alarmcentrales waarschuwen wanneer er personen of voertuigen op afgesloten terreinen worden gedetecteerd. Of neem kentekenherkenning (met de Gatekeeper) tezamen met voertuigclassificatie in één en dezelfde sensor.

Het aantal toepassingen is in principe eindeloos. Om je een indruk te geven, zetten we er een aantal op een rijtje:

  • Crowd management: mensen tellen, ook de flow van de crowd bepalen; hoeveel mensen zijn aanwezig en waar bewegen ze zich heen, of wordt het te druk in een bepaald gebied?
  • Voertuigclassificatie: bepalen c.q. tellen van het type voertuig en het verschaffen van gegevens over de richting;
  • Perimeterbeveiliging: detecteren van mensen of voertuigen binnen een interessegebied en waarschuwen of alarmeren na het passeren van een bepaalde drempel;
  • Spoorwegbeheer: bepaling van elke locomotief en wagon met herkenning van wagon-ID’s en RID-borden.
  • Geautomatiseerde deur- en roltrapregeling: bepalen van het aantal mensen dat naar de deur of trap toestroomt en het gedrag van de menigte (normaal stromend of in paniek richting de uitgang).
  • Smart City-toepassingen: meting en optimalisatie van het gebruik van infrastructuur zoals wegen, trein-, tram- en busstations, voor capaciteitsoptimalisaties en milieueffecten.
  • Gezondheidszorg: valdetectie, dwaaldetectie, zonebewaking, gevarendetectie, nacht- en slaapbewaking, en nog veel meer.
  • Retail: mensen en / of winkelwagentjes tellen en volgen; bepaling van de stand van gezichten, waar (naar welk deel van het schap) kijkt men het meest of het langst naar en wat selecteert men?
  • Scheepvaart: classificeren van beroepsvaart, pleziervaart, soorten van schepen en detecteren van diepgang voor planning of sturing van sluizen en bruggen, inclusief verkeersanalyse en -regeling op het water.

Zoals gezegd zijn er nog veel meer sectoren, waarin er behoefte is aan analyse, classificatie en mapping. Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Case 2: Tag2Locate

Met het Internet of Things (IoT) krijgen alledaagse voorwerpen een identiteit op internet. Aangezien er steeds meer voorwerpen op het internet aangesloten worden, zullen desktops, laptops, tablets en smartphones over een aantal jaar zelfs veruit in de minderheid zijn. Het IoT biedt zakelijk gezien kansen, heel veel kansen. De vraag is echter hoe u deze moet benutten.

Wat is Tag2Locate?

Regent Mobile Connect komt met hardware om uw IoT-plan naar een hoger level te sturen. Met Tag2Locate wordt het mogelijk om de actuele locatie van uw assets te bekijken op een kaart. De oplossing biedt ook gedetailleerde rapportages over draaiuren, desgewenst zelfs per dag. Ook is het mogelijk om geo-fence(s) aan te maken en een alarm in te stellen. Dat betekent dat wanneer Tag2Locate meet dat uw asset zich buiten het ingestelde gebied bevindt, er alarm wordt geslagen.

Hoe werkt Tag2Locate?

Tag2Locate bestaat uit twee componenten: de IoTAG en de GeoTAG. Beide producten kennen een indrukwekkende levensduur op hun interne accu. Toch behoren ze tot de kleinste sensoren in de markt! De IoTAG bepaalt in welk gebied (~150 m) een object zich bevindt. De GeoTAG geeft meldingen te geven op basis van geo-fencing en beweging.

Data inzichtelijk gemaakt

Met de hardware (IoTAG of GeoTAG) wordt het mogelijk om actuele en historische locaties van uw assets te zien, de kleinste bewegingen te detecteren en alarmmeldingen te ontvangen over geo-fence overschrijdingen. Dat gebeurt binnen uw account, waar alle data van de gekoppelde voorwerpen inzichtelijk wordt gemaakt, bijvoorbeeld met kaarten en rapportage. Op basis van die data kunt u vervolgens betere beslissingen nemen.

Case 3: Track en Trace

Uw Track en Trace-systeem voor al uw voertuigen en (land)bouwmachines. Het systeem biedt een een mobiele beveiligingsoplossing, gebaseerd op de nieuwste technologie op het gebied van gps-volgsystemen. Het gaat om een serie bedrade en draadloze Track en Trace-systemen, die ingezet worden voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Hoe werkt Track en Trace?

Een track en trace-systeem, ook wel een GPS-volgsysteem genoemd, wordt voor steeds meer doeleinden gebruikt. Het elektronische volgsysteem van Regent Mobile Connect werkt op basis van GPS (Global Positioning System), GSM (Global System for Mobile communications) en LBS (Location Based Services). Deze technieken worden gecombineerd in één apparaat, waarmee u in geval van vermissing uw object – met daarin de track en trace-module – kunt lokaliseren. Zodoende kunt u er, in nauwe samenwerking met politiediensten, voor zorgen dat uw voertuig of object na vermissing of ontvreemding zo snel mogelijk terugbezorgd kan worden.

De track en trace-module in het object wordt automatisch in werking gezet door de slimme bewegingssensor en/of het activeren van een contactaansluiting in het te beveiligen object zelf. Bij diverse modellen kunt u de positie van het object oproepen via uw persoonlijke webpagina.

Extra functies met de Motion Eco Tracker

Vrijwel alle Track en Trace-systemen van Regent Mobile Connect bevatten een rittenregistratiesysteem. Met dit systeem kunt u bekijken welke ritten u heeft gemaakt, tot wel drie jaar terug. Enkele Track en Trace-modellen bevatten ook een volwaardig kilometeradministratiesysteem, zoals de Motion Eco Tracker.

De Motion Eco Tracker doet dit door de afgelegde kilometers te registreren; het kilometerregistratiesysteem. Het systeem werkt door uw locaties naar uw online portal te sturen. In uw account vindt u al uw afgelegde ritten en kunt u verschillende rapportages afdrukken of exporteren.

Naast de kilometerregistratie is de Motion Eco Tracker uitgerust met een diefstalbeveiliging en traceermodus. Dankzij dit systeem wordt u gealarmeerd bij diefstal van uw voertuig en kunt u middels een druk op de knop de huidige locatie van uw voertuig opvragen.

De soorten Track en Trace-systemen

Regent Mobile Connect biedt track en trace-systemen voor verschillende soorten objecten. We zetten er hieronder een aantal op een rijtje. Voor ieder object heeft Regent Mobile Connect een module ontwikkeld die is toegespitst op de specifieke eigenschappen van het te volgen object.

Track en Trace-systeem voor vaartuigen

Een tracker voor de watersport wordt natuurlijk vaak in een vochtige omgeving geplaatst, waarbij een permanente stroomvoorziening niet altijd mogelijk is. De Marine Tracker van Regent Mobile Connect is voorzien van een waterdichte behuizing en uitgerust met een Heavy Duty battery-pack, die bij dagelijks gebruik ten minste 3 jaar meegaat, zonder dat er een externe accu nodig is. De Marine Tracker kan zowel in een boot als in een buitenboordmotor worden geplaatst.

Track en Trace-systeem voor auto’s

De meeste track en trace-systemen voor de automobielbranche zijn gericht op één specifieke toepassing. Zo bestaan er systemen, waarbij enkel diefstal van de auto of het bijhouden van een kilometeradministratie centraal staan. De Auto Tracker van Regent Mobile Connect combineert echter verschillende toepassingen in één compact systeem.

Track en Trace-systeem voor camper en caravan

Bij track en trace-systemen voor campers en caravans laat het bereik vanwege de metalen behuizing vaak te wensen over. Daarnaast speelt ook het gebrek aan een permanente stoomvoorziening een grote rol. De Travel Tracker van Regent Mobile Connect is uitgerust met een sterke GPS-ontvanger. Deze ontvanger, gecombineerd met draadloze hardware, een antidiefstalmodule en routefuncties maakt van de Travel Tracker het ideale track en trace-systeem voor uw camper of caravan.

Track en Trace-systeem voor tweewielers

Motoren, brommers en scooters staan hoog op het verlanglijstje van dieven. Met sloten en alarmsystemen kan men de veiligheid iets verhogen, maar de respons komt vaak te laat. Zodoende is een tracker een zeer effectief beveiligingsmiddel. De Bike Tracker is door zijn compacte formaat goed te verbergen in een motor, brommer of scooter. Ook is het apparaat niet te detecteren door detectieapparatuur van de dief. De Bike Tracker combineert een anti-diefstalalarm via GSM met een feilloze positiebepaling, zelfs op de meest afgeschermde locaties.

Track en Trace-systeem voor zware machines

In de (land)bouw wordt gebruik gemaakt van dure en diefstalgevoelige apparatuur en machines. Deze apparatuur en machines worden zwaar belast en gebruikt onder verschillende weersomstandigheden en op verschillende terreinen. De Heavy Duty Tracker is daarom voorzien van een slagvaste en waterdichte behuizing, waarbij gelet is op bestendigheid tegen trillingen, temperatuurverschillen. Ook is de tracker uitgerust met een sterke GPS-ontvanger, die zelfs werkt bij objecten die hoofdzakelijk van metaal zijn gemaakt.

Track en Trace-systeem voor vrachtwagens en bestelbussen

De transportbranche kent veel verschillende track en trace-systemen, die vaak echter slechts één specifieke toepassing kennen. Zo bestaan er verschillende anti-diefstalsystemen, kilometeradministratiesystemen, en systemen die reis-, rust- en werkuren registreren. Terwijl het juist in deze branche erg interessant is om meerdere toepassingen tegelijk beschikbaar te maken. De Heavy Duty Tracker van Regent Mobile Connect voor transport en logistieke dienstverlening combineert dan ook veel van deze verschillende toepassingen in één compact systeem.

Track en Trace systeem voor park en tuin

Zitmaaiers en robotmaaiers zijn duur en diefstalgevoelig. De Regent Track en Trace-modules zijn zowel bedraad als draadloos beschikbaar, waardoor elk type machine gemakkelijk te beveiligen is, ongeacht of er een accu aanwezig is. De sterke GPS-ontvanger bepaalt nauwkeurig de locatie, die u vervolgens op uw eigen account kunt bekijken. Ook kunt u een virtueel hekwerk instellen. Hiermee ontvangt u een melding wanneer uw machine te ver verwijderd raakt van uw erf.

Case 4: Sensar

Met de oplossing van Sensar wordt u niet langer verrast door verzakkingen en deformaties. Met hun oplossing geeft het bedrijf u grip op schade aan de (gebouwde) omgeving door bodemdaling en deformaties in kaart te brengen. Zij doen dat door gebruik te maken van radarsatellieten.

Nu de nieuwe Europese Sentinel-1-satellieten beschikbaar zijn, is er een overvloed aan gratis, wereldwijd beschikbare satellietdata van hoge kwaliteit met wekelijkse opnames. Sensar maakt gebruik van een eigen cloud-infrastructuur en een data-analysefaciliteit om u van de metingen van de radarsatellieten te voorzien (miljoenen stuks in een middelgrote stad). Het bedrijf levert daarnaast ook kaarten, tabellen en vergelijkbare informatieproducten die gemakkelijk gebruikt kunnen worden in uw eigen software.

De toepassingen van Sensar

Steden en nutsbedrijven

Veel steden en gemeentes zijn gebouwd in gebieden die gevoelig zijn voor bodembeweging. Zo kan men in deltagebieden problemen ondervinden van inklinking en kan gaswinning aardbevingen veroorzaken. Zodoende is het belangrijk bodembewegingen en de bijbehorende risico’s mee te nemen bij het beheren van deze steden en nutsvoorzieningen.

Met behulp van wekelijks nieuwe satellietdata kunnen verzakkingen efficiënt gemeten en gemonitord voor een hele stad of provincie. Een voorbeeld: door in te zoomen op een bepaalde buurt kunt u zettingen meenemen in een hydrologisch onderzoek van het rioolsysteem. Of ga een stapje verder en analyseer de kans op leidingschade in de nabije toekomst. Dat betekent dat u onderhoudskosten kunt verlagen. Ook kunt u beleidsplanning beter onderbouwen. En dat betekent een reductie van de kosten in de toekomst.

Civiele infrastructuur

Deformatiemetingen spelen een belangrijke rol bij de levensduur van civiele constructies. Door het gebruik van satellietdeformatiegegevens voor, tijdens en na de bouw kunnen ingenieurs en risicomanagers het ontwerp van de infrastructuur optimaliseren, de monitoringskosten verminderen en onderhoud ruim van tevoren plannen.

De data van de radarsatellieten laat u onder meer bepalen op welke locaties slappe bodem aanwezig is en welke omliggende constructies zwakke funderingen hebben. Ook kunt u tijdens de bouw met hoge precisie de effecten van het project op zijn omgeving meten. En doordat er wekelijks nieuwe satellietdata beschikbaar komt, kunt voorspellen wanneer grootschalig onderhoud vereist is.

Olie, gas en mijnbouw

Grondstoffenwinning zorgt altijd voor bodemdeformaties. Hierdoor kan er maatschappelijke onrust ontstaan over de invloed op andere constructies of over de ecologische consequenties. Daarnaast kan deformatiedata waardevolle informatie opleveren over reservoirs en hoe deze kunnen worden geoptimaliseerd.

CityScan

De grond in uw gemeente is aan zakking onderhevig. Dit zorgt voor een grote kostenpost in het beheer en onderhoud van infrastructuur en openbare ruimte. Lastig genoeg kan dit van straat tot straat verschillen. Zodoende is het de vraag hoe u aan goede, betaalbare informatie over zettingen komt.

Met CityScan brengt Sensar nauwkeurig de zakkingsmetingen, van de hele gemeente, van straat tot straat en met een meetprecisie van millimeters per jaar in kaart. Dit doet het bedrijf door radarsatellietmetingen te verwerken en te koppelen aan uw (BGT-)objectindeling. Zo kunt u per wegdeel, pand, terrein en kunstwerk afleiden hoe snel deze verzakken.

De voordelen van Sensar

In het platform van Sensar kunnen de miljoenen metingen gemakkelijk worden gefilterd op onder meer locatie, deformatie, wegen, objecten of kunstwerken. Hiermee kunt u de informatie verzamelen die voor u van belang is. Uiteraard is deze informatie altijd en overal beschikbaar. Het bedrijf levert downloads van GIS-bestanden, een webportal en een directe verbinding met de beveiligde online databases. Ook is het mogelijk alarmwaarden in te stellen, waarbij u automatisch gewaarschuwd wordt bij belangrijke veranderingen.

Sensar heeft tools ontwikkeld voor veel voorkomende GIS-analyses en statistieken. Daarnaast kunnen experts zelf invloed uitoefenen op de dataverwerking. Als u geen tijd heeft om expert te worden, helpt het bedrijf u echter graag om de data toe te passen voor uw business case.

Het platform van Sensar is gebouwd op de nieuwste radartechniek (InSAR genoemd) en maakt gebruik van cloud-software. Dit resulteert in data van de hoogste kwaliteit, met de kortst mogelijke levertijd. Daarnaast heeft Sensar ook toegang tot aanvullende datadiensten, zoals detectie van gebruiksveranderingen, monitoring van luchtkwaliteit en Machine Learning. Met andere woorden: de radarsatellietdata wordt verrijkt met andere databronnen en de nieuwste data-analysetechnieken.

Waarom InSAR?

Vanaf een hoogte van 500-800 km worden tot wel 60 metingen per jaar verricht. Dit levert tot wel 100.000 meetpunten per km² op met een meetprecisie van zo’n 1 mm/jaar. Op die manier kunt u de kleinste hoogteveranderingen volgen van gebieden zo groot als een land of zo klein als een gebouw. Mobiel of op kantoor, het flexibele cloud-platform biedt snel toegang tot de data.

Het feit dat er tot 60 metingen per jaar plaatsvinden, betekent een hoge nauwkeurigheid. Ook is het mogelijk om terug in de tijd te kijken, met data vanaf 1992. Dit betekent dat u ook de oorzaak van bestaande schade terug kan vinden.

Aangezien er automatisch en op afstand gemeten wordt, voorkomt u kosten en risico’s voor personeel ter plaatse.