078-2034021 [email protected]

Onze oplossingen op het gebied van security

Toegang tot zakelijke applicaties, programma’s en netwerken is bij veel organisaties vaak slecht geregeld. Er worden teveel passwoorden en logins gebruikt, zodat medewerkers ze vergeten of er niet veilig mee omgaan. Toegang tot netwerken (o.a. wifi) wordt vaak eenmalig goed geregeld, daarna is het aan de beheerder of het netwerk al dan niet veilig beheerd wordt. Remote toegang tot je zakelijke Cloud-omgeving lijkt bijvoorbeeld vaak goed geregeld, maar is dat in werkelijkheid niet. Locaties zijn vaak wel redundant aangesloten, maar bij problemen werkt de oplossing vaak toch niet goed. Hackers hebben vaak relatief eenvoudig toegang tot een zakelijke omgeving. Om al deze problemen op te lossen zijn er veel oplossingen mogelijk.

Op deze pagina presenteren we een aantal van onze oplossingen wat betreft security. U kunt voor informatie over deze oplossingen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

SSO Secure & Connect

ICT-beveiliging en wachtwoordbeheer worden door de verdergaande digitalisering een steeds groter probleem. Ook is het een uitdaging om allerlei data op verschillende locaties veilig en gebruiksvriendelijk met elkaar te combineren. De privacy-eisen zijn aangescherpt, de ICT is vaak uitbesteed en er is een tekort aan eigen mensen, waardoor er veel externe krachten over de vloer komen. Dit vraagt om een oplossing die snel geïmplementeerd kan worden, simpel in gebruik is, weinig investeringen vraagt, lage operationele kosten heeft en waarbij regelgeving 24/7 gevolgd wordt.

Beveiliging op het hoogste niveau

Je ICT beveiligen én je wachtwoorden beheren. Om dit mogelijk te maken, maakt SSO Secure & Connect gebruik van een zogenoemde dynamic firewall. Hierbij worden alle verbindingen vanaf het internet geblokkeerd. Er wordt zodoende geen verbinding door de gebruiker met organisatie gemaakt, maar juist vanaf de organisatie naar de gebruiker! Deze beveiligde verbinding wordt gelegd middels dubbele versleuteling in de Multirouter.

Nooit meer wachtwoorden onthouden

Door deze veilige manier van verbinden met de Multirouter is het mogelijk om gebruik te maken van Single Sign-On (SSO). Met SSO krijgen medewerkers één login en key, waarmee ze op hun eigen profiel inloggen. De Multirouter geeft een gebruiker na authenticatie via een opengezette, dynamische poort van de firewall toegang tot de interne omgeving. Vervolgens kunnen ze de toepassingen gebruiken, waarvan ze de rechten hebben gekregen. Het is niet mogelijk anders dan via de Multirouter verbinding te krijgen met het interne netwerk.

Onze oplossing: veilige Single Sign-On

Alle gebruikers hebben een unieke account met op maat gemaakte rechten binnen het portaal. Alle logins en keys voor deze accounts staan versleuteld en op eigen locatie opgeslagen. Daarbij kunnen accounts op ieder moment worden aangemaakt, uitgeschakeld, aangepast of verwijderd. Nadat een gebruiker ingelogd is, wordt voor het automatisch inloggen met SSO gebruik gemaakt van WebApps (websites, applicaties, programma’s, etc.), die naar eigen voorkeur gemaakt en gerubriceerd kunnen worden. Wanneer een gebruiker geautoriseerd is, zorgt het aanklikken van een WebApp er automatisch voor dat er ingelogd wordt. Voor elke WebApp gebruikt de SSO een eigen, unieke inlog met een wachtwoord van 17 tot 48 karakters.

Multi-factor authentication

Mocht de desktop of laptop waarmee je toegang krijgt tot de interne werkomgeving onverhoopt ooit kwijtraken of gestolen worden, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je gegevens in verkeerde handen vallen. Je apparaat maakt immers alleen verbinding met het portaal! Daarna moet er nog ingelogd worden, waarbij er als extra beveiligingsstap ook gebruik gemaakt kan worden van een sms-code. Met andere woorden: de gegenereerde code wordt dan naar je ge-sms’t. Zelfs de beheerder van het portaal weet niet wat de code is. De sms wordt namelijk pas op dat moment gegenereerd vanuit de Multirouter. Met andere woorden: het portaal controleert eerst of je login en key kloppen, waarna een sms gestuurd wordt die je vervolgens nog moet invoeren. Deze multi-factor authentication via sms werkt op iedere telefoon; het is niet nodig een smartphone te bezitten of om eerst een app te installeren.

“Hackers, virussen en malware hebben het nakijken.”

SSO Secure & Connect


Remote beheer gebouwinfra

Door de veilige verbinding is ook remote toegang en remote beheer mogelijk. Als er een probleem ontstaat, kan er van afstand worden ingelogd op het portaal. Servicepartijen krijgen hiermee vanaf hun eigen locatie al inzicht in de situatie en kunnen wellicht zelfs al met oplossingen komen!

Het beste van twee werelden

Centrale opslag heeft veel voordelen, zo zorgt het bijvoorbeeld voor flexibiliteit: overal en altijd toegang tot je data. Ook kunnen er bij groei extra accounts en licenties aangevraagd worden. Centrale opslag heeft echter ook grote nadelen. Alle data wordt namelijk over het internet verstuurd en buiten het veilige, eigen netwerk opgeslagen, hetgeen privacyrisico’s met zich meebrengt en je afhankelijk van het internet maakt. SSO Secure & Connect gebruikt daarom het beste van beide! Privacygevoelige informatie wordt niet over het internet verstuurd en veilig opgeslagen, waarbij je niet afhankelijk bent van internet. Daarbij is je data echter wel gewoon flexibel toegankelijk.

“Lokaal je data opslaan met de voordelen van centrale data opslag.”

Betrouwbaarheid en continuïteit

Om betrouwbaarheid en continuïteit beter te garanderen, zorgt SSO Secure & Connect ervoor dat een organisatie of instelling met twee of zelfs meer internetverbindingen verbonden is, bijvoorbeeld met DSL én met 4G. Tussen deze internetverbindingen kan vervolgens geschakeld worden. Hierdoor blijft de organisatie functioneel, zelfs als de verbinding naar buiten om wat voor reden dan ook onverhoopt wegvallen.

Onze oplossing in het kort

  • Redundantie in externe verbindingen (hoge betrouwbaarheid)
  • Beveiliging op het hoogste niveau (netwerk en applicaties)
  • De privacy maximaal gewaarborgd.
  • Met één login en key toegang tot je profiel (SSO)
  • Profiel geeft toegang tot netwerk, programma’s en applicaties
  • Remote toegang locatiebeheerders tot gebouw gebonden apparatuur
  • Drastische vermindering van ICT-kosten.
  • Device onafhankelijk: altijd en overal werken op iedere desktop of laptop, ongeacht besturingssysteem (Windows, MacOS, ChromeOS of Linux), ook vanuit huis

*Er is ook een enterprise-variant beschikbaar, voor organisaties met zeer veel gebruikers en locaties.

Zie voor meer informatie de website Cloudportaal.nl en de bijbehorende referenties

Bovenstaande wordt ten slotte nog handig samengevat in onderstaand filmpje: