078-2034021 [email protected]

Onze oplossingen op het gebied van reiniging

3Bplus heeft een lange historie met reinigingsoplossingen, in samenwerking met andere partijen. We werkten eerder bijvoorbeeld met een luchtreiniger, waarmee we geur uit de lucht kunnen halen, en gevaarlijke stoffen kunnen omzetten naar ongevaarlijke stoffen. Deze luchtreiniger wordt onder meer ingezet in horeca, riool en veeteelt.

Vandaag delen we graag meer informatie over een nieuwe reinigingsoplossing van Rentacs, die ingezet kan worden om oppervlakken, wanden, vloeren en gebruiksvoorwerpen volledig te desinfecteren op basis van droge nevel.

NO TOUCH-ruimtedesinfectie

Rentacs biedt met deze nieuwe oplossing volledige desinfectie op basis van droge nevel. De oplossing kan ingezet worden in ziekenhuizen, supermarkten, scholen, kantoren, sportcentra, het OV en meer.

Met de innovatieve reiniging van Rentacs kunnen we de hoeveelheid bacteriën en virussen die zich op oppervlakken, wanden, vloeren en gebruiksvoorwerpen bevinden omlaag te brengen. De oplossing werkt door “droge nevel” te verspreiden. Het gaat daarbij om verstuiving van een mengsel van water en een desinfecterend biocidemiddel (waterstofperoxide). Deze oplossing, “NO TOUCH” genaamd, kan ieder oppervlak bereiken en desinfecteren, zelfs achterliggende en onderste delen van meubels en planken.

De voordelen

Het gebruik van NO TOUCH kent verschillende voordelen. We zetten er een aantal op een rijtje:

 • Bewezen effectief
 • Aanraken niet nodig: no touch
 • Geen doekje nodig en geen residu
 • Snel: binnen een seconde een m3 gereinigd
 • Slechts 15 minuten inwerktijd
 • Leeghalen ruimte niet nodig, ook elektronica en papieren kunnen blijven
 • Te gebruiken als service of vaste installatie

Bewezen effectief

De effectiviteit van NO TOUCH is bewezen door talrijke internationale studies. Daaruit is gebleken dat de afname van de hoeveelheid microben en virussen een miljoen keer effectiever is dan met traditionele manieren van sproeien of schrobben bereikt kan worden. De reinigingsmethode brengt de verontreiniging aan de oppervlakte op elk oppervlak volledig naar nul. De waarden na het gebruik van NO TOUCH zijn vergelijkbaar met de limieten die zijn gesteld voor steriele ruimtes.

NO TOUCH is effectief is gebleken bij het inperken van de bacteriële en virale verontreiniging op oppervlakken en in ruimtes. Daarna blijft ook de dagelijkse aangroei binnen beperkte grenzen. Zodoende is NO TOUCH met een geplande regelmaat in te zetten als noodontsmetting. Ook preventieve inzet is mogelijk om blootstelling van mensen aan besmetting met ziekteverwekkers te beperken.

Toepassingen

NO TOUCH-ruimtedesinfectie wordt al ingezet in Italië, onder meer in:

 • Supermarkten
 • Zorglocaties
 • Treinstations
 • Vliegtuigen
 • Openbare ruimten
 • Kantoren

Vanwege de uitbraak van het coronavirus ligt de prioriteit op dit moment voornamelijk bij bovenstaande sectoren. De reinigingstechnologie kan echter ook ingezet worden in hotels, sportcentra en sauna’s.

NO TOUCH in de praktijk

Hoe de ruimtedesinfectie er in de praktijk uitziet? Onderstaande video’s geven een goed beeld:

Hoe werkt het?

De droge nevel van NO TOUCH zorgt ervoor dat het bacteriemembraan vernietigd wordt en voorkomt dat de bacterie kan aangroeien. Het bacteriedodende effect is een miljoen keer groter dan bij de standaardbehandelingen. De oplossing werkt via de toevoer van zeer grote hoeveelheden microdeeltjes. Deze worden verstoven door speciale luchtsproeimonden. Deze verstuiving verhoogt het contactoppervlak exponentieel en versterkt het desinfectieresultaat voor een grotere afname van de microben. Bovendien worden het verbruik van het desinfectiemiddel en de contact- en toevoertijd beperkt. De nevel verspreidt zich snel op elke cm2 in de vrije ruimte en door elk luchtvolume, zonder vocht, corrosie of residuen te veroorzaken.

Wat kan 3Bplus verder betekenen op het gebied van zorg?

Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen wat betreft technologie in de zorg? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van slimme technologie, zoals in smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op.