Onze oplossingen op het gebied van duurzaamheid en klimaat

Het klimaat verandert de laatste jaren nogal. We zijn ons er steeds meer van bewust dat we er gezamenlijk iets aan moeten doen. Het helpt alleen niet echt als de een er iets aan doet en de ander gewoon doorgaat waar hij of zij mee bezig is. Belangrijk is dat mensen zich er bewust van worden dat ze allemaal iets kunnen doen. Dat kan echter alleen als ze daadwerkelijk zien dat iets helpt. Het begint dus met meten van wat er zich precies afspeelt. En even belangrijk: vervolgens moeten deze resultaten met elkaar gedeeld kunnen worden. Ten slotte kunnen we dan preventieve maatregelen nemen én bestaande problemen oplossen.

Op deze pagina presenteren we een aantal van onze oplossingen. U kunt voor informatie altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

AdvanGrid: grip op je stroomverbruik

AdvanGrid van Regent Mobile Security stelt je in staat om online alle elektrische parameters binnen je stroomvoorzieningsnetwerk te meten. Of het nu gaat om het lichtnet, machines, ventilatiesystemen of andere verbruikers; met deze oplossing krijg je inzicht in alle mogelijke informatie over het stroomverbruik binnen je organisatie of locatie.

Grip op je stroomverbruik

De door AdvanGrid verzamelde data helpt je grip te krijgen op je stroomverbruik. Doordat je het stroomnet kunt meten, kun je je prestaties zo efficiënt mogelijk maken. Met de oplossing kun je precies zien hoe veel elektriciteit je bedrijf gebruikt, tot op het niveau van individuele apparaten. Hiermee heb je de benodigde informatie om verspilde kosten en middelen te reduceren en de operationele efficiëntie van je bedrijf te verbeteren.

De GridLink en de GridMate

AdvanGrid werkt met twee onderdelen: de GridLink en de GridMate. De GridLink wordt geplaatst op het punt waar de stroom binnenkomt, zoals in de meterkast of bij een generator. Aldaar meet het apparaat supernauwkeurig alle denkbare parameters op het gebied van elektriciteit; de oplossing meet het complete elektriciteitsnet. GridMates kunnen vervolgens geplaatst worden op je aparte apparaten en machines, zoals de airconditioning en de verlichting. Op die manier kun je je totale stroomverbruik onderverdelen. Je ziet hoeveel stroom je in totaal verbruikt en krijgt inzicht in het verbruik per machine.

AdvanGrid

 

Drie voorbeelden

Een beheerder van een woongroep met 16 appartementen wil graag weten wat het stroomverbruik per appartement is. Hij ziet op dit moment enkel hoeveel stroom er binnen komt en wat hij af moet rekenen. Maar wie verbruikt nou wat? Met één GridLink en 16 GridMates bij de appartementen kan hij precies zien wat iemand verbruikt om vervolgens een factuur op maat te sturen.

Overheidsinstanties moeten steeds vaker kunnen aantonen hoe groen ze zijn. Dat is op dit moment echter vaak helemaal niet bekend. Het enige dat deze instanties kunnen laten zien is hun een energierekening. Ze weten echter niet of iemand bijvoorbeeld de hele week de verlichting aan heeft laten staan. Dankzij AdvanGrid krijgt de instantie dit inzicht echter wel.

Voor bedrijven geldt dat ze zelf mogen verbruiken wat ze opwekken aan zonne-energie. Wat ze opwekken, wordt op dat moment ook meteen verbruikt. Dus als je om één uur ’s middags veel opwekt en veel verbruikt, heb je een hoog rendement. Als je piekverbruik echter om negen uur ’s ochtends plaatsvindt, heb je minder rendement. Om te bepalen of zonnepanelen bruikbaar zijn, kun je de GridLink gebruiken.

Real-time data en rapportages

De sensoren van de GridMate lezen elke 10 ms gegevens uit en importeren deze in het AdvanGrid-visualisatiesysteem. Het systeem werkt via de cloud. De data wordt elke vijf seconden bijgewerkt. Dat betekent dat de data vrijwel real-time te zien is. Ook biedt AdvanGrid een kaart, zodat je in het geval van problemen gemakkelijk de boosdoener kunt vinden. Daarnaast is het mogelijk om meldingen in te stellen over zaken als lijnoverbelasting. Je kunt deze meldingen via sms en e-mail ontvangen.

De door AdvanGrid verzamelde data kan online worden bekeken, gemakkelijk gedownload worden of automatisch naar je e-mail verstuurd worden. Ook biedt AdvanGrid (visuele) rapportages op maat.

 

AdvanGrid

Supersnelle installatie

AdvanGrid is simpel te installeren, zonder stroomonderbreking of aanpassing aan de bedrading. Soortgelijke systemen zijn helemaal bedraad en moeten zodoende worden ingebouwd in de meterkast. Ook moet vaak de meterkast van hetzelfde merk zijn. Een GridLink kun je echter in tien minuten in de meterkast monteren, en de GridMates zijn zelfs in vijf minuten te installeren.

nl_NLNederlands