Onze oplossingen op het gebied van zorg

We willen met de inzet van technologie tot een verbetering/versterking van de determinanten van een positieve gezondheid komen. Het gaat daarbij onder meer om het versterken van het vermogen van mensen om zich aan te passen en de regie te voeren op hun eigen gezondheid. We gebruiken daarvoor onder meer smart-technologie en IoT-technologie, waarmee continu gemonitord kan worden. Bij afwijking van normale situatie volgt vervolgens een gepaste reactie. Andere oplossingen voor de zorg staan onder meer in het teken van betrouwbare (draadloze) connectiviteit en lokalisatieservices.

Op deze pagina presenteren we onze oplossingen voor de zorg. U kunt voor informatie altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Mist: betrouwbare wifi en locatiegegevens 

Moderne gezondheidszorg vraagt om meer dan eenvoudige mobiele connectiviteit. Om te kunnen voldoen aan de huidige eisen, kunnen medische instellingen simpelweg niet meer zonder betrouwbare wifi en locatiegegevens van patiënten, zorgverleners en apparatuur. Hiermee kunnen instellingen onder meer interacties met patiënten optimaliseren, kosten verlagen en meer gepersonaliseerde diensten leveren. Om van deze voordelen te kunnen profiteren, moeten medische instellingen echter eerst hun onderliggende infrastructuur veranderen. Oude WLAN’s moeten worden vervangen door draadloze platforms, die schaalbaarheid, betrouwbaarheid, eenvoud en verschillende (lokalisatie)diensten bieden.

De kracht van Artificial Intelligence en Bluetooth

De Mist Learning Wireless LAN (WLAN) gebruikt Artificial Intelligence (AI) om wifi voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar te maken, en om toepassingen op het gebied van lokalisatie met virtuele Bluetooth LE mogelijk te maken.

Mist gebruikt onder meer machine learning om ervoor te zorgen dat het wifi-netwerk altijd is geoptimaliseerd, ook bij voortdurend veranderende gebruikerseisen en wisselende apparaten – met minimale handmatige IT-interventie. Hetzelfde platform dat Mist voor wifi inzet, levert ook de lokalisatieservices, namelijk door gebruik van BLE. Hieronder bespreken we beide elementen.

1. Optimaal en schaalbaar internet

Bij Mist is wifi een service van de Cloud. Om dit te bereiken, worden AI, machine learning en data science gecombineerd met Cloud-technologieën. Het resultaat is  een slimme, schaalbare oplossing die draadloos internet optimaliseert. Dat betekent concreet dat wifi betrouwbaar en voorspelbaar is. Je kunt bijvoorbeeld verschillende niveaus instellen voor artsen, verpleegkundigen en patiënten. Ook maakt de oplossing proactieve bewerkingen mogelijk. Dat betekent dat problemen met behulp van machine learning automatisch geïdentificeerd en gerepareerd kunnen worden. Er is geen extra hardware of software nodig voor de Cloud-oplossing.

2. Lokalisatie van onmisbare assets

Mist biedt een breed scala aan abonnementsservices, waaronder het zichtbaar maken van assets. Met deze service kun je eenvoudig belangrijke resources (terug)vinden, en beschik je altijd over gedetailleerde analyses van je locatie. Anders gezegd: omdat je volledig zichtbaar krijgt waar mensen en dingen zich bevinden, kun je gemakkelijk verpleegkundigen, patiënten en apparatuur lokaliseren. Concrete toepassingen zijn onder meer het persoonlijk begroeten van patiënten en hen voorzien van een persoonlijke route naar de juiste polikliniek. Ook is het mogelijk om in realtime inzicht in workflows en gebruik van resources te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld bezoek- en verblijftijden bijhouden, en bepalen waar de knelpunten liggen. De service kan verder onder meer in worden gezet om deuren te sluiten. De lokalisatieservice werkt met Bluetooth LE, zodat dure RTLS-systemen niet nodig zijn.

Concrete toepassingen

  • Patiënten worden automatisch ingecheckt op het moment dat ze een instelling betreden. Ruimtes worden automatisch toegewezen, met aanwijzingen voor eenvoudige navigatie.
  • Entertainment op de kamer en applicaties kunnen per persoon of locatie worden gepersonaliseerd. Patiënten kunnen eenvoudig informatie over hun artsen en behandelingen verkrijgen. Ook kunnen ze de dichtstbijzijnde verpleegkundige lokaliseren wanneer ze deze nodig hebben.
  • Patiëntendossiers zijn altijd beschikbaar via een (veilige) wifi-verbinding.
  • Instellingen kunnen bezoekers op de hoogte stellen van beschikbare diensten. Ook kunnen gezondheidstips, nieuws of interessante artikelen verstuurd worden, evenals de status van familieleden die op dat moment behandeld worden.
  • Beheerders kunnen zien welke artsen genoeg tijd doorbrengen met patiënten en of er genoeg verpleegkundigen beschikbaar zijn tijdens een dienst. Ook kunnen ze personeel en bezoekers simpel toegang geven tot internet, printers en andere resources.
  • Dankzij BLE is het bijvoorbeeld niet nodig om bakens op te hangen en batterijen te vervangen. Met Mist worden virtuele bakens en zones binnen enkele seconden ingesteld.
  • Mensen en items kunnen op 1 meter nauwkeurig (en met minder dan een seconde latency) gevonden worden. Hiervoor worden algoritmen gebruikt die zich voortdurend aanpassen aan veranderende omstandigheden. Met deze nauwkeurigheid kunnen patiëntendossiers eenvoudig worden bijgewerkt.
  • Wifi-problemen kunnen geïdentificeerd worden terwijl deze zich voordoen. Daarbij wordt ook meteen de oorzaak achterhaald, zodat snelle probleemoplossing mogelijk is. Dankzij proactieve analyses zijn zelfs voorspellende aanbevelingen mogelijk.

Mist implementeren

De oplossing van Mist kan geïntegreerd worden met andere bedrijfstoepassingen, waaronder visualisatietools. De oplossing is schaalbaar en ondersteunt verschillende talen. Ook is het mogelijk om deze aan te passen aan je eigen merk. Met de oplossing kun je verder Service Level Expectations (SLE) voor de prestatie van je wifi instellen en bewaken. Ook is het mogelijk voorspellende aanbevelingen te doen om problemen te voorkomen of op te lossen. Machine learning wordt ingezet om troubleshooting- en helpdeskfuncties uit te voeren, zoals anomaliedetectie, correlatie van gebeurtenissen en betrouwbaarheidsbeoordelingen.

nl_NLNederlands