Smart solutions

3Bplus heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de toepassing van smart-technologie. Het Internet of Things maakt het mogelijk om met behulp van sensoren en domotica de techniek voor u te laten werken.

We laten u op deze pagina graag een aantal van de mogelijkheden zien. 

smart solutions van 3bplus

Duurzaamheid

Het klimaat ligt ons enorm na aan het hart. Het klimaat verandert de laatste jaren nogal. Om voor klimaatactie te zorgen, moeten we mensen zich er eerst bewust van te maken dat we allemaal iets kunnen doen. Het begint dus met meten van wat er zich precies afspeelt. In dat kader noemen we graag een andere oplossing van Regent Mobile Connect. Deze slimme oplossing stelt u in staat om online alle elektrische waarden binnen uw organisatie te meten. Of het nu gaat om het lichtnet, machines, ventilatiesystemen of andere verbruikers; met deze oplossing krijgt u alle mogelijke informatie over het stroomverbruik binnen uw organisatie. En doordat u uw stroomnet kunt meten, kunt u uw prestaties zo efficiënt mogelijk maken.

Lees meer…

E-health

We geloven heel erg in de meerwaarde van slimme oplossingen voor de zorg. In dat kader laten we zorginstellingen graag kennis maken met Mist. Deze oplossing gebruikt machine learning om ervoor te zorgen dat het wifi-netwerk altijd is geoptimaliseerd. Hetzelfde platform levert ook lokalisatieservices, namelijk door gebruik van BLE. Hiermee weet u altijd waar mensen en dingen zich bevinden. Concrete toepassingen zijn onder meer het persoonlijk begroeten van patiënten en hen voorzien van een persoonlijke route naar de juiste polikliniek. Ook is het mogelijk om in realtime inzicht in workflows en gebruik van resources te krijgen. De service kan verder onder meer in worden gezet om deuren te sluiten.

Lees meer…

Mobiliteit

In de transportsector is eveneens een hoop te winnen bij de inzet van slimme oplossingen. We kijken in dit kader naar een aantal oplossingen van AVUTEC. Met beeldherkenning is het mogelijk om kentekens te registreren. Dat komt onder meer van pas bij het registeren van doorrijders bij tankstations. Met zo’n systeem kunnen we data van doorrijders vastleggen, en hen in een lokale of (bij voorkeur) landelijke databank registreren. Het voordeel daarvan is dat andere tankstations automatisch gewaarschuwd worden wanneer het doorrijdersvoertuig bij hen in beeld komt. Aangezien het niet per se nodig is dat de servers op locatie geplaatst worden. Is de toepassing ook te gebruiken in industriële omgevingen, zoals een wasstraat.

Het doorrijderpreventiesysteem dat we hierboven besproken werkt met ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Dit systeem kan ook ingezet worden om ervoor te zorgen dat geautoriseerde personen, zoals personeel en gasten, zonder oponthoud uw afgesloten parkeerterrein op kunnen rijden. De toegangscontrole wordt bepaald op basis van het kenteken van de auto. En dat gaat niet alleen sneller dan bij het gebruik van een intercom of pasjes, het is ook een stuk makkelijker. Zodra een gerechtigd kenteken zich aandient, zorgt het systeem ervoor dat de poort zelfstandig geopend wordt. Wanneer het systeem van AVUTEC wordt uitgebreid met de juiste hardware kan de oplossing ook fungeren als paslezer op afstand voor alle kentekens.

En dan onze laatste slimme oplossing op het gebied van transport. Het ANPR-systeem van AVUTEC kent namelijk nog een toepassing. Het gaat specifiek om een Banking of Things-toepassing. AVUTEC heeft namelijk het eerste camerasysteem ter wereld afgeleverd, die autonome directe bankbetalingen op basis van nummerplaatherkenning kan uitvoeren. Door beveiligde betaalsoftware te integreren, kan het camerasysteem geautomatiseerde betalingen doen namens de bankrekeninghouder. En dat is bijvoorbeeld erg handig voor drive-throughs, tolstations, parkeerplaatsen, autowasstraten en benzinestations. Zodra er een nummerplaat aan te pas komt, is deze oplossing in te zetten om betalingen te automatiseren.

Lees meer…

Reiniging

3Bplus heeft een lange historie met reinigingsoplossingen. We werkten eerder bijvoorbeeld met een luchtreiniger, waarmee we geur uit de lucht kunnen halen, en gevaarlijke stoffen kunnen omzetten naar ongevaarlijke stoffen. Deze luchtreiniger wordt onder meer ingezet in horeca, riool en veeteelt. Een van de nieuwe oplossingen waar we u graag op wijzen, heeft te maken met het desinfecteren van oppervlakken, wanden, vloeren en gebruiksvoorwerpen. Deze ruimtedesinfectie van Rentacs werkt op basis van droge nevel, waarmee we de hoeveelheid bacteriën en virussen drastisch omlaag kunnen brengen. Sterker nog: de waarden zijn na gebruik vergelijkbaar met de limieten die zijn gesteld voor steriele ruimtes. De oplossing kan ingezet worden in ziekenhuizen, supermarkten, scholen, kantoren, sportcentra, het OV en meer.

Lees meer…

Security

Toegang tot zakelijke applicaties, programma’s en netwerken is bij veel organisaties vaak slecht en onveilig geregeld. Er worden teveel passwoorden en logins gebruikt, zodat medewerkers ze vergeten of er niet veilig mee omgaan. Of neem hackers, die zich vaak relatief eenvoudig toegang kunnen verschaffen tot een zakelijke omgeving. Om uw ICT te beveiligen, wijzen we u op SSO Secure & Connect. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde dynamic firewall, die alle verbindingen vanaf het internet blokkeert. Er wordt zodoende geen verbinding door de gebruiker met organisatie gemaakt, maar juist vanaf de organisatie naar de gebruiker! Door deze veilige manier van verbinden, is het ook mogelijk om gebruik te maken van Single Sign-On (SSO). Hierbij wordt gebruik gemaakt van WebApps (websites, applicaties, programma’s, etc.), waarbij er na het aanklikken automatisch ingelogd wordt.

Lees meer…

Smart homes

We vinden het ook belangrijk om het vermogen van mensen om de regie te voeren op hun eigen gezondheid te vergroten. Dat betekent dat slimme oplossingen ook in de woning toegepast worden. We spreken daarbij ook wel over smart homes. Een van de oplossingen die we graag aan u voorstellen is ABLE. Hiermee bedient u al uw slimme apparaten, verlichting, klimaatregeling, entertainment en beveiliging in één gebruiksvriendelijke app. Zelfs als u erop uit bent. Daarbij is het ook mogelijk om al uw toepassingen automatisch te laten samenwerken. Dat betekent dat u dagelijkse routines kunt vereenvoudigen met automatische instellingen. Ook kunt u het verbruik van uw apparaten monitoren, flexibel beheren en zelfs energiezuiniger laten werken.

ABLE en LaCoTA slaan de handen ineen om burenhulp en mantelzorg toegankelijker te maken. Met hun oplossingen stellen ze u in staat sociaal verbonden te blijven en eenzaamheid tegen te gaan. Dat gebeurt onder meer met de comforttABLEt. Deze is sterk genoeg om mee te kunnen internetten en beeldbellen. Ook kunt u foto’s en films bekijken, social media afstruinen en eenvoudige spelletjes spelen. Wat de comforttABLEt bijzonder maakt, is echter dat u er eenvoudig al onze thuistechnologie en e-health-oplossingen mee aan kunt sturen. De comforttABLEt is zeer handzaam. De schermranden zijn precies breed genoeg, zodat uw duimen het scherm niet aanraken als u de tABLEt vasthoudt. De batterij gaat lang mee en het geluid is levensecht.

Lees meer…

Veiligheid

Veiligheid is een steeds belangrijk wordend onderwerp. We hebben het dan zowel over cybersecurity als over het beveiligen van mensen, locaties en objecten. Gelukkig zijn er veel mooie oplossingen, die ook nog eens oog hebben voor onze privacy. We noemen bijvoorbeeld de e-lock van de Langer Comfortabel Thuis Alliantie (LaCoTA). Hiermee bepaalt u zelf wie en wanneer toegang krijgt tot uw woning. U geeft familieleden en (mantel)zorgverleners een virtuele sleutel. Bij activiteit ontvangt u vervolgens automatisch notificaties en rapportages. De e-locks werken middels een smartphone. Maar als de telefoon leeg is, kunt u binnenkomen met behulp van een pincode.

Als tweede voorbeeld van een slimme oplossing op het gebied van beveiliging noemen we de beeldherkenning van AVUTEC. Met deze technologie is het mogelijk om vrijwel alle objecten te herkennen, analyseren en classificeren, én om deze objecten te volgen. We kunnen kijken of het niet te druk wordt in een gebied, we kunnen voertuigen registreren die zich op verboden terrein bevinden en de mate van gebruik van wegen bepalen. Ook kunnen we bepalen hoeveel mensen naar een deur of trap toestromen en hoe zij zich gedragen, bijvoorbeeld in paniek. Denk echter ook aan toepassingen in de zorg, retail en de scheepvaart. We noemen bijvoorbeeld valdetectie, spoorwegbeheer en het detecteren van diepgang van schepen.

Ons derde voorbeeld op het gebied van beveiligingsoplossingen is het Track en Trace-systeem van Regent Mobile Connect. Met dit volgsysteem kunt u al uw voertuigen en (land)bouwmachines lokaliseren wanneer ze vermist raken of ontvreemd worden. Uniek is dat de Track en Trace-systemen toegespitst zijn op het te beveiligen object. Zo is de tracker voor watersport uitgerust met een waterdichte behuizing en uitgerust met een battery pack, die bij dagelijks gebruik ten minste 3 jaar meegaat, zonder dat er een externe accu nodig is. De auto tracker is op zijn beurt in staat tot het bijhouden van een kilometeradministratie. Met dit systeem kunt u in uw online portal bekijken welke ritten u heeft gemaakt, tot wel drie jaar terug.

Ten slotte noemen we de oplossing van Sensar, waarmee u niet langer verrast wordt door verzakkingen en deformaties. Met deze oplossing krijgt u grip op schade aan de (gebouwde) omgeving door bodemdaling en deformaties in kaart te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van radarsatellieten. Nu de nieuwe Europese Sentinel-1-satellieten beschikbaar zijn, is er een overvloed aan gratis, wereldwijd beschikbare satellietdata van hoge kwaliteit met wekelijkse opnames. Sensar maakt gebruik van een eigen cloud-infrastructuur en een data-analysefaciliteit om u van de metingen van de radarsatellieten te voorzien (miljoenen stuks in een middelgrote stad). Het bedrijf levert daarnaast ook kaarten, tabellen en vergelijkbare informatieproducten die gemakkelijk gebruikt kunnen worden in uw eigen software.

Lees meer…

Slimme oplossingen voor thuis

Wanneer slimme oplossingen in de woning toegepast worden, spreken we ook wel over smart homes. Met ABLE maakt u van uw huis zo’n smart home. Met deze oplossing bedient u namelijk al uw slimme apparaten, verlichting, klimaatregeling, entertainment en beveiliging in één gebruiksvriendelijke app. Zelfs als u erop uit bent. Daarbij is het ook mogelijk om al uw toepassingen automatisch te laten samenwerken. Dat betekent dat u dagelijkse routines kunt vereenvoudigen met automatische instellingen. Ook kunt u het verbruik van uw apparaten monitoren, flexibel beheren en zelfs energiezuiniger laten werken.

ABLE en LaCoTA slaan de handen ineen om burenhulp en mantelzorg toegankelijker te maken. Met hun oplossingen stellen ze u in staat sociaal verbonden te blijven en eenzaamheid tegen te gaan. Dat gebeurt onder meer met de comforttABLEt. Deze is sterk genoeg om mee te kunnen internetten en beeldbellen. Ook kunt u foto’s en films bekijken, social media afstruinen en eenvoudige spelletjes spelen. Wat de comforttABLEt bijzonder maakt, is echter dat u er eenvoudig al onze thuistechnologie en e-health-oplossingen mee aan kunt sturen. De comforttABLEt is zeer handzaam. De schermranden zijn precies breed genoeg, zodat uw duimen het scherm niet aanraken als u de tABLEt vasthoudt. De batterij gaat lang mee en het geluid is levensecht.

Veiligheid is een steeds belangrijk wordend onderwerp, ook in woningen. We noemen in dat kader de e-lock van de Langer Comfortabel Thuis Alliantie (LaCoTA). Hiermee bepaalt u zelf wie en wanneer toegang krijgt tot uw woning. U geeft familieleden en (mantel)zorgverleners een virtuele sleutel. Bij activiteit ontvangt u vervolgens automatisch notificaties en rapportages. De e-locks werken middels een smartphone. Maar als de telefoon leeg is, kunt u binnenkomen met behulp van een pincode.

Slimme oplossingen voor de openbare ruimte

Met het Track en Trace-volgsysteem van Regent Mobile Connect kunt u al uw voertuigen en (land)bouwmachines lokaliseren wanneer ze vermist raken of ontvreemd worden. Uniek is dat de Track en Trace-systemen toegespitst zijn op het te beveiligen object. Zo is de tracker voor watersport uitgerust met een waterdichte behuizing en uitgerust met een battery pack, die bij dagelijks gebruik ten minste 3 jaar meegaat, zonder dat er een externe accu nodig is. De auto tracker is op zijn beurt in staat tot het bijhouden van een kilometeradministratie. Met dit systeem kunt u in uw online portal bekijken welke ritten u heeft gemaakt, tot wel drie jaar terug.

Met de beeldherkenning van AVUTEC is het mogelijk om kentekens te registreren. Dat komt onder meer van pas bij het registeren van doorrijders bij tankstations. Met zo’n systeem kunnen we data van doorrijders vastleggen, en hen in een lokale of (bij voorkeur) landelijke databank registreren. Het voordeel daarvan is dat andere tankstations automatisch gewaarschuwd worden wanneer het doorrijdersvoertuig bij hen in beeld komt. Aangezien het niet per se nodig is dat de servers op locatie geplaatst worden. Is de toepassing ook te gebruiken in industriële omgevingen, zoals een wasstraat.

Het ANPR (Automatic Number Plate Recognition) van AVUTEC kan ook ingezet worden om ervoor te zorgen dat geautoriseerde personen, zoals personeel en gasten, zonder oponthoud uw afgesloten parkeerterrein op kunnen rijden. De toegangscontrole wordt bepaald op basis van het kenteken van de auto. En dat gaat niet alleen sneller dan bij het gebruik van een intercom of pasjes, het is ook een stuk makkelijker. Zodra een gerechtigd kenteken zich aandient, zorgt het systeem ervoor dat de poort zelfstandig geopend wordt. Wanneer het systeem van AVUTEC wordt uitgebreid met de juiste hardware kan de oplossing ook fungeren als paslezer op afstand voor alle kentekens.

Ten slotte noemen we de oplossing van Sensar. Door gebruik te maken van satellietdata wordt u niet langer verrast door verzakkingen en deformaties. Met deze oplossing krijgt u grip op schade aan de (gebouwde) omgeving door bodemdaling en deformaties in kaart te brengen. Sensar maakt gebruik van een eigen cloud-infrastructuur en een data-analysefaciliteit om u van de metingen van de radarsatellieten te voorzien (miljoenen stuks in een middelgrote stad). Het bedrijf levert daarnaast ook kaarten, tabellen en vergelijkbare informatieproducten die gemakkelijk gebruikt kunnen worden in uw eigen software.

Slimme oplossingen voor bedrijven

Toegang tot zakelijke applicaties, programma’s en netwerken is bij veel organisaties vaak slecht en onveilig geregeld. Er worden teveel passwoorden en logins gebruikt, zodat medewerkers ze vergeten of er niet veilig mee omgaan. Of neem hackers, die zich vaak relatief eenvoudig toegang kunnen verschaffen tot een zakelijke omgeving. Om uw ICT te beveiligen, wijzen we u op SSO Secure & Connect. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde dynamic firewall, die alle verbindingen vanaf het internet blokkeert. Door deze veilige manier van verbinden, is het ook mogelijk om gebruik te maken van Single Sign-On (SSO). 

We geloven heel erg in de meerwaarde van slimme oplossingen voor de zorg. In dat kader laten we zorginstellingen graag kennis maken met Mist. Deze oplossing gebruikt machine learning om ervoor te zorgen dat het wifi-netwerk altijd is geoptimaliseerd. Hetzelfde platform levert ook lokalisatieservices, namelijk door gebruik van BLE. Hiermee weet u altijd waar mensen en dingen zich bevinden. 

De oplossing van Regent Mobile Connect stelt u in staat om online alle elektrische waarden binnen uw organisatie te meten. Of het nu gaat om het lichtnet, machines, ventilatiesystemen of andere verbruikers; met deze oplossing krijgt u alle mogelijke informatie over het stroomverbruik binnen uw organisatie. En doordat u uw stroomnet kunt meten, kunt u uw prestaties zo efficiënt mogelijk maken.

Een van de nieuwe reiningsoplossingen waar we u graag op wijzen, heeft te maken met het desinfecteren van oppervlakken, wanden, vloeren en gebruiksvoorwerpen. Deze ruimtedesinfectie van Rentacs werkt op basis van droge nevel, waarmee we de hoeveelheid bacteriën en virussen drastisch omlaag kunnen brengen. Sterker nog: de waarden zijn na gebruik vergelijkbaar met de limieten die zijn gesteld voor steriele ruimtes. De oplossing kan ingezet worden in ziekenhuizen, supermarkten, scholen, kantoren, sportcentra, het OV en meer.

nl_NLNederlands