078-2034021 [email protected]

Digital signage 2.0: geavanceerde beeldschermcommunicatie

IP Digital Signage Solutions heeft digital signage 2.0 ontwikkeld. Het bedrijf richt zich op geavanceerde beeldschermcommunicatie. We vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is met het zelf ontwikkelde slimme platform, dat ook gebruik kan maken van sensoren en data.

Van narrowcasting naar digital signage

Vroeger werd gesproken over narrowcasting, een algemene term voor beeldschermcommunicatie in publieke ruimtes. Omdat de methodiek van beeldschermcommunicatie steeds slimmer is geworden, werd de term grotendeels vervangen door digital signage. Inmiddels gaat digital signage echter ook alweer veel verder dan het ‘enkel’ digitaliseren van bewegwijzering.

IP Digital Signage Solutions spreekt daarbij over digital signage 2.0. Een slim communicatieplatform dat niet enkel ingezet kan worden voor beeldschermcommunicatie, maar waar nog veel meer mee mogelijk is.

De digital signage-oplossing van IP Digital Signage Solutions

De digital signage-oplossing van IP Digital Signage Solutions bestaat uit een softwareplatform in de cloud en een mediaplayer.

IP Digital Signage Solutions heeft een softwareplatform ontwikkeld in de cloud. Gebruikers krijgen toegang via een website, waar ze in kunnen loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord. Het platform is enorm intuïtief zijn. Er is geen techneut of ontwikkelaar nodig, iedereen binnen een bedrijf kan met het platform omgaan.

Daarnaast is er de mediaplayer. Aangezien IP Digital Signage Solutions veel waarde hecht aan betrouwbaarheid en stabiliteit, heeft men de ontwikkeling van de mediaplayer eveneens in eigen beheer gehouden. Op die manier kan men de hoogst mogelijke kwaliteit garanderen en ervoor zorgen dat de hele keten naadloos samenwerkt.

Klanten waarderen het enorm dat IP Digital Signage Solutions zowel het softwareplatform als de hardware ontwikkeld. Met hetzelfde idee kan het bedrijf ook de schermen leveren. Hiervoor werkt men samen met preferred partner LG.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

digital signage beelschermcommunicatie vliegveld digitaal bord

Zo werkt de digital signage-oplossing

We leggen de werking van het softwareplatform en de mediaplayer uit middels een voorbeeld:

In een kantoorgebouw wil men een bericht plaatsen op het scherm bij de kantine. De medewerker logt in op de website en komt in de softwareomgeving terecht. Daar kan hij of zij via de campaign builder een nieuwe campagne maken. Vervolgens is het simpelweg een kwestie van een tekst typen of een afbeelding naar het veld slepen. De campagne wordt vervolgens naar de mediaplayer verstuurd, waarna deze in real-time op het scherm bij de kantine getoond wordt.

De tekstverwerker uit bovenstaand voorbeeld is een voorbeeld van een van de apps in het softwareplatform van IP Digital Signage Solutions. Een aantal apps zitten standaard in de licentie. Daarnaast is er echter ook een winkel met apps, waar klanten nog veel meer apps kunnen vinden. Het gaat dan om basisapps, zoals een app voor het weerbericht en een menukaart, én apps die specifiek gemaakt zijn voor bepaalde klanten. Denk hierbij aan de bustijden, die heel relevant zijn voor een OV-bedrijf, maar waar een restaurant geen belang bij heeft.

Welke slimme toepassingen er mogelijk zijn met de oplossing leggen we je graag uit in ons volgende artikel. Als overtreffende trap eindigen we met smart publishing. Hoe sensoren en data smart smart publishing mogelijk maken lees je in dit artikel.

Wil je meer weten over het slimme communicatieplatform? Neem dan gerust contact met ons op.