078-2034021 [email protected]

Onze oplossingen op het gebied van duurzaamheid en klimaat

Het klimaat verandert de laatste jaren nogal. We zijn ons er steeds meer van bewust dat we er gezamenlijk iets aan moeten doen. Het helpt alleen niet echt als de een er iets aan doet en de ander gewoon doorgaat waar hij of zij mee bezig is. Belangrijk is dat mensen zich er bewust van worden dat ze allemaal iets kunnen doen. Dat kan echter alleen als ze daadwerkelijk zien dat iets helpt. Het begint dus met meten van wat er zich precies afspeelt. En even belangrijk: vervolgens moeten deze resultaten met elkaar gedeeld kunnen worden. Ten slotte kunnen we dan preventieve maatregelen nemen én bestaande problemen oplossen.

Op deze pagina presenteren we een aantal van onze oplossingen. U kunt voor informatie over deze oplossingen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Case 1: AdvanGrid

Case 1: Advangrid

AdvanGrid van Regent Mobile Connect stelt u in staat om online alle elektrische waarden binnen uw organisatie te meten. Of het nu gaat om het lichtnet, machines, ventilatiesystemen of andere verbruikers; met deze oplossing krijgt u alle mogelijke informatie over het stroomverbruik binnen uw organisatie.

De voordelen van AdvanGrid

De door AdvanGrid verzamelde data helpt u grip te krijgen op uw stroomverbruik. Doordat u uw stroomnet kunt meten, kunt u uw prestaties zo efficiënt mogelijk maken. Met de technologie kunt u precies zien hoe veel elektriciteit uw bedrijf tot op het niveau van individuele apparaten gebruikt. Hiermee heeft u de benodigde informatie om verspilde kosten en middelen te reduceren en de operationele efficiëntie van uw bedrijf te verbeteren.

AdvanGrid kan u helpen om:

 • uw kosten te reduceren
 • de kwaliteit van de elektrische voeding te controleren
 • de huidige schommelingen en richtingen te controleren en te meten
 • het vereiste verbindingsvermogen daadwerkelijk te bepalen
 • een vergelijkende analyse van de productie-efficiëntie te doen
 • het elektriciteitstariefplan dat het beste bij uw productiebehoeften past te kiezen
 • ongewenste verbindingen te voorkomen
 • de powermanagement binnen het ISO 50001 te monitoren
 • simpel te installeren, zonder stroomonderbreking of aanpassing van de bedrading

Voorbeelden van tools

AdvanGrid waarborgt de monitoring, analyse en controle van alle elektrische distributienetwerken. U kunt informatie over het elektriciteitsverbruik, verschillende parameters en kosten voor elk apparaat beoordelen door gebruik te maken van het online systeem. AdvanGrid werkt namelijk met web based meet- en economische optimalisatietools: een verscheidenheid aan gereedschappen om uw energiekosten te beheersen en te minimaliseren. We geven een aantal voorbeelden:

 • het meten van alle elektrische waarden
 • uw verbruik zo efficiënt mogelijk organiseren
 • uw verbruik reduceren
 • de kwaliteit van de elektrische voeding controleren
 • het controleren van schommelingen en richting
 • het controleren van verbindingsvermogen
 • het monitoren van powermanagement binnen ISO 50001
 • het analyseren van productie-efficiëntie

Inzicht in uw data

De data wordt elke vijf seconden bijgewerkt. Dat betekent dat de data vrijwel in real-time te zien is. Ook biedt AdvanGrid een landkaart, zodat u in het geval van problemen gemakkelijk de verstoorde site kunt vinden. Middels een temperatuurkaart kunt u eenvoudig energieverbruikspatronen beoordelen en anomalieën detecteren.

Rapporten kunnen online worden bekeken, gemakkelijk gedownload worden of automatisch naar uw e-mail verstuurd worden. Ook biedt AdvanGrid een visueel diagnostisch hulpmiddel voor probleemopsporing. Deze tool is onder meer beschikbaar voor spanning, stroom, actief vermogen, reactieve kracht, schijnbare kracht, vermogen, fasehoek en lijnfrequentie.

Met AdvanGrid kunt u meldingen opstellen over bijvoorbeeld spanningsdruppels, lijnoverbelasting en overschrijding van reactieve vermogenslimieten. U kunt deze meldingen via sms en e-mail ontvangen.

GridLink en GridMate

Het GridLink-apparaat stelt u in staat om elektrische parameters van een netwerk en de daaraan verbonden apparaten te meten. De gegevens ontvangt u vervolgens in het online analyse- en visualisatiesysteem. Zodoende kunt u stroomaansluitingen en transformatorstations monitoren en analyseren, evenals individuele elektriciteitsapparatuur, zoals ventilatie- en verlichtingssystemen in gebouwen, en diverse benodigdheden voor industriële machines.

GridLink stelt u ook in staat om de status van zekeringen in de transformatorstations te bepalen. Zo kunt u direct zien dat er geen problemen zijn met de bedrading, maar dat een uitgaande lijn naar de fabriek of een huishouden een gebroken zekering heeft.

De sensoren van de GridMate lezen elke 10 ms gegevens uit en importeren deze in het AdvanGrid-visualisatiesysteem. Het systeem werkt via de cloud. De latency bedraagt slechts vijf seconden. De GridMate biedt u de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en temperatuur in de kast te meten.

Het ontstaan van AdvanGrid

Met AdvanGrid wil Regent Mobile Connect ervoor zorgen dat klanten de beste beslissingen nemen over het efficiënt gebruik van energiebronnen, evenals het verbruik verminderen. Het bedrijf werkt sinds 2014 aan oplossingen voor het monitoren van energiebronnen, waarmee snelle en nauwkeurige evaluatie van stroom en verbruik mogelijk is.