078-2034021 [email protected]

Infographic: slimme apparaten met Internet of Things

Internet of Things: infographic

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van verbonden objecten. In deze infographic geven we een overzicht van het IoT.

Onder de afbeelding vind je een tekstuele weergave van de infographic.

Infographics: slimme apparaten met het IoT

Internet of Things: slimme apparaten

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van verbonden objecten die gegevens verzamelen en delen over de manier waarop ze worden gebruikt en over de omgeving om hen heen. Het internet verbindt deze objecten. Met het IoT kunnen handmatige processen geautomatiseerd worden. 

  • IoT in het kort: De dingen van het IoT hebben een ingebouwde connectiviteit. Ze verzamelen gegevens uit de omringende omgeving, die ze kunnen doorgeven. Ook kunnen ze instructies ontvangen en zelf actie ondernemen. 
  • Hoe werkt het IoT?: De verbonden dingen van het IoT bevatten sensoren en communicatie hardware. Ze verzenden gegevens naar de Cloud voor analyse. Via apps of browsers hebben we toegang tot de resultaten.
  • Analyse van het IoT: De verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om patronen te detecteren, aanbevelingen te doen en mogelijke problemen op te sporen voordat ze zich voordoen. Met slimme objecten kun je bepaalde taken automatiseren.
  • Het doel van IoT: Het IoT draait om het idee het leven eenvoudiger te maken. De meeste apparaten die gebruikt worden voor IoT, leren van zichzelf, mensen en elkaar. Dit betekent dat er binnenkort weinig tot geen menselijke interactie meer nodig is met deze apparaten.
  • Voordelen van IoT: Het IoT kan oplossingen bieden voor problemen rondom energie, milieu en criminaliteit. Slimme apparaten worden ingezet in Smart Cities en Smart Homes. Naar verloop van tijd neemt ons energieverbruik af, verspillen we minder producten en geven we minder geld uit. 

In onze blog lees je meer artikelen over het Internet of Things.
Ook verwijzen we je graag naar onze whitepaper over slimme oplossingen. Daarin gaan we uitgebreider in op het IoT.

Deze infographic is onderdeel van een serie:

Lees meer:

Deel 1 – Wat is IoT (Internet of Things): een introductie
Deel 2 – Hoe werkt IoT – het Internet of Things uitgelegd
Deel 3 – De voordelen van IoT (Internet of Things)
Deel 4 – Toepassingen van IoT – sport, entertainment en zorg
Deel 5 – IoT-toepassingen (Internet of Things) – Smart Cities
Deel 6 – IoT toegepast in Smart Homes en Smart Buildings
Deel 7 – Smart Industry met IoT (Internet of Things)
Deel 8 – De toekomst van IoT (Internet of Things)
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen IoT