078-2034021 [email protected]

In deze serie artikelen kijken we naar het belang van internet. Voor veel mensen is een snelle internetverbinding een basisvoorziening geworden, net als water, elektriciteit en een verharde weg. Internet is belangrijk voor de mens, maar ook zeker voor het bedrijfsleven. Zonder deze voorziening is een woonhuis of bedrijf in de nabije toekomst niet meer berekend op de eisen die onze maatschappij en economie eraan stellen. In dit eerste artikel bespreken we het algemene belang van internet. In de vervolgartikelen kijken we respectievelijk naar het belang van internet voor bedrijven in de recreatie, hospitality en zorg. Ook bespreken we het nut van internet voor studentenhuisvesters.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Studenten kunnen niet zonder internet - internet voor studentenhuisvesters

Het belang van internet – communicatie en informatie

Het internet heeft ervoor gezorgd dat mensen op een gemakkelijke en goedkope manier met elkaar kunnen communiceren, waar ter wereld men zich ook bevindt. Mensen kunnen ideeën uitwisselen, verkennen en delen, en sociale verbanden en netwerken onderhouden. De sociale interacties kunnen van onschatbare waarde zijn voor de ontwikkeling en versterking van zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Het internet kan mensen helpen hun interesses te ontwikkelen en andere mensen met dezelfde interesses te vinden.

Het kan ook helpen bij het verbreden van hun horizon door nieuwe ideeën te introduceren. Het internet heeft het aanzienlijk gemakkelijker gemaakt om informatie in alle vormen te vergaren en verspreiden. De brede en onmiddellijke beschikbaarheid hiervan maakt het voor iedereen mogelijk hun kennis te verbeteren. Daarbij kunnen mensen nieuwe theorieën of ideeën online zetten zonder dat er een papieren uitgever nodig is.

Het belang van internet – maatschappelijk nut

Internet heeft een enorm potentieel om het recht van vrijheid van meningsuiting en het recht op informatie te behalen. Het internet kan een toegankelijke en krachtige toolkit bieden voor het benadrukken van en reageren op problemen en oorzaken. Het internet kan worden gebruikt voor het organiseren van activiteiten, gebeurtenissen of groepen om problemen en meningen te uiten en een breder publiek zich er bewust van te laten worden.

Het belang van internet – leefbaarheid en duurzaamheid

Het internet maakt het ook mogelijk voor bedrijven om producten en diensten in binnen- en buitenland aan te bieden, en deze goedkoop en op grote schaal te adverteren. Sowieso kan het internet handel en economie verbeteren. Als ontwikkelingslanden de kloof in internetpenetratie zouden kunnen overbruggen zouden ze een grote toename zien in bbp-groei en productiviteit, en verbetering van gezondheidstoestand en onderwijskansen.

De mogelijkheden met breedbandinternet raken alle facetten van leefbaarheid en duurzaamheid. Zo biedt internet mogelijkheden voor thuiswerken, wordt het aantal gereden kilometers beperkt, en draagt het bij aan prettig wonen. Hierdoor wordt de balans tussen werk en privé flexibeler. Internet stimuleert hiernaast de economische ontwikkeling van het buitengebied en zorgt voor waarde verhoging van woningen en kantoren.

Dit artikel is onderdeel van een serie.

Lees meer:

Deel 2 – Het belang van internet voor recreatie en hospitality
Deel 3 – Het belang van internet voor de zorg
Deel 4 – Het belang van internet voor studentenhuisvesters
Infographic – Het belang van internet voor vier sectoren
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen internet

Share This