078-2034021 algemeen@3bplus.nl

Apparaten die verbonden zijn met het Internet of Things (IoT) worden steeds belangrijker voor zowel consumenten als bedrijven. Denk maar eens aan slimme speakers, fraudedetectie, en gepersonaliseerde aanbevelingen en chatbots; om maar even wat recent door ons besproken voorbeelden te noemen.

De groei van het Internet of Things

Met allerlei doorbraken op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en 5G in zicht, verwachten we dat de rol van het IoT in ons leven enkel nog maar groter zal worden. En dat heeft een hoop voordelen, denk maar eens aan gebruiksgemak voor de consument en efficiëntie voor het bedrijfsleven.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Toepassingen slimme oplossingen

De toekomst van het IoT in het bedrijfsleven

In dit artikel buigen we ons specifiek over de toekomst van het IoT in het bedrijfsleven. In de nieuwe jaarlijkse Global IoT Executive Survey van Business Insider Intelligence over het IoT wordt deze vraag beantwoord. Om tot het document te komen, heeft men met 400 beslissers in het bedrijfsleven gesproken.

We lichten drie lessen over de nabije staat van de IoT-markt voor je uit:

  1. Rond 2027 zullen er wereldwijd meer dan 41 miljard IoT-apparaten zijn. Ter vergelijking: in 2019 waren dat er nog 8 miljard. De IoT-markt groeit in 2027 naar meer dan 2,4 miljard dollar op jaarbasis.
  2. 5G-netwerken zullen al snel een belangrijke rol spelen in IoT-projecten. 39 procent van de ondervraagden geeft namelijk aan van plan te zijn om in 2021 IoT-producten en -diensten geschikt te maken voor 5G.
  3. AI (en ook machine learning) zijn noodzakelijk om de enorme hoeveelheden data te verwerken en daarmee tot snel bruikbare inzichten te komen. Daarbij hebben bedrijven ook oog voor edge computing. Dit wordt gezien als oplossing om de kosten voor het verzenden van data te verlagen.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

5G kan de adoptie van Internet of Things-toepassingen versnellen
Voorkom Shadow IoT: thuiswerken met goedgekeurde technologie
Predictive maintenance nog weinig gebruikt in maakindustrie
Home automation: het Internet of Things bij je thuis

Share This