Smart cities, smart homes en smart citizens

Slimme oplossingen voor steden

3Bplus is actief in het aanbieden van integrale slimme oplossingen voor smart cities, smart homes en smart citizens. 3Bplus is samen met bedrijven als Dell Technologies, SPIE, Beveco en Nokia onderdeel van een Smart City Consortium IOTaaS – in Nederland ook wel bekend als Samen Slim. 3Bplus bedenkt onder meer de concepten voor de verschillende toepassingen op het gebied van luchtkwaliteit, watermanagement, mobiliteit, assetmanagement en veiligheid. Centraal in onze concepten staan platformen die gekoppeld en geïntegreerd kunnen worden met allerlei slimme systemen. Hierbij kunnen inwoners, medewerkers en andere gebruikers ook via apps toegang krijgen (tot de verzamelde informatie).

Om bovenstaande wat concreter te maken, geven we je graag een aantal voorbeelden van onze werkzaamheden op het gebied van slimme platformen.

Smart cities

We bieden je een transparant platform aan, dat integraal ingezet kan worden. Alleen door data te koppelen en combineren, kun je het volledige potentieel ontsluiten van al je (bestaande) slimme oplossingen. Al je oplossingen verzamelen data. Pas wanneer we die verzamelde data op verschillende manieren combineren, wordt een systeem echt slim. Door te kiezen voor een platform dat je integraal inzet, oftewel: verschillende datastromen koppelt en combineert, ontstaat er meer informatie over de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.
Een voorbeeld koppelen en integreren van datastromen. Met de inzet van ons slimme platform zijn metingen van luchtkwaliteit bijvoorbeeld te koppelen aan weersverwachting en windrichting, of zelfs aan een trendanalyse daarvan. Dus stel dat de lucht in je omgeving slecht is: met ons platform kun je bekijken waar de lucht naartoe beweegt en wanneer er gezondere lucht aankomt. Op die manier kun je zelf bepalen wanneer je het beste een stuk kunt gaan hardlopen.
Bovenstaande voorbeeld over luchtkwaliteit is slechts een van de toepassingen die gerealiseerd kan worden met ons platform. We inventariseren je klantbehoeften en koppelen daar de beste slimme oplossingen aan. Dus ook wanneer je last hebt van wateroverlast, blauwalg of parkeerproblemen – om maar een paar voorbeelden te noemen – biedt ons slimme platform uitkomst.

Smart homes

Wil je je veiliger voelen in je woning? Of wil je het langer thuis wonen simpelweg zo comfortabel mogelijk maken? Ook op het gebied van slimme oplossingen voor woningen gaan we graag met je om tafel.
Met onze slimme oplossingen kun je de verlichting, temperatuur en televisie in je woning bedienen. Ook bieden we zelflerende sensoren aan, die een waarschuwing afgeven op het moment dat er iets verandert in je routine. Of misschien ben je op zoek naar slimme oplossingen op het gebied van digitale veiligheid en energiebesparing; we inventariseren je behoefte en gaan op zoek naar de beste aanpak.
Je wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Misschien heb je een zorgbehoefte of vind je het idee om alleen thuis te zijn toch een beetje angstig. Onze sensortechnologie is vooral bedoeld om mensen zich onbewust veiliger te laten voelen. Men kan ermee signaleren, maar ook alarmeren, zo kan er bij nood een bericht verstuurd worden naar de buren, familie of meldkamer, waarna er hulp uit die omgeving komt.

Smart citizens

Het zomaar slim maken van een stad of een woning heeft alleen zin als mensen om wie het gaat ook daadwerkelijk meedoen. Als mensen weten dat de luchtkwaliteit in hun wijk achteruit gaat als mensen te hard rijden en – nog belangrijker – ze weten dat ze daar last van hun luchtwegen van krijgen, is het plots een stuk logischer om rustig te rijden.
Om mensen zo goed mogelijk te betrekken bij hun slimme omgeving geven we ze toegang tot ons platform. Aan dit platform kunnen zoals gezegd allerlei toepassingen verbonden worden. Het omvattende doel is een gemeenschap te creëren, waarbinnen mensen zelf kunnen uitspreken waar ze naar op zoek zijn en wat ze voor anderen willen betekenen.
Met deze oplossing kunnen we zaken als zorg, buurtpreventie, vrijwilligerswerk en gemeenteloketten gemakkelijk beschikbaar maken, terwijl we ook meteen de koppeling maken met gegevens uit slimme oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde luchtkwaliteit, maar ook aan informatie over wateroverlast, de kwaliteit van zwemwater, en de beveiliging van speeltuinen en monumentale bomen.

Slimme IoT-oplossingen

3Bplus heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de toepassing van slimme technologie. Het Internet of Things maakt het mogelijk om met behulp van sensoren en domotica de techniek voor je te laten werken. We laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien.

Advies

Naast zakelijk coax zijn slimme oplossingen een van de speerpunten in ons aanbod. We adviseren je bijvoorbeeld over het gebruik van sensoren en het verwerken van data die deze sensoren verzamelen. Voor slimme steden, woningen, milieu, werk- en leefomgeving en e-health bewijzen IoT-oplossingen hun waarde. We bespreken samen de mogelijkheden, op basis van uw wensen, en ontwikkelen de IoT-oplossing die je vraagstuk (slim) beantwoordt.

Toepassing

Wil je IoT-technologie toepassen? We bieden je diverse hoogstaande sensoren, waarmee bijvoorbeeld bodem-, water- en luchtkwaliteit, en grondwaterstand en parkeerbewegingen worden gemeten. De verzamelde data wordt vervolgens automatisch verwerkt. Op basis van de rapportages kun je zaken gericht verbeteren of voorzorgsmaatregelen treffen. Ook voor woningen hebben we complete sensoroplossingen, gericht op comfort, energie-efficiency, veiligheid en zorg; integratie met een slimme meter is mogelijk, net als met elektronische sloten. Desgewenst geven we niet alleen advies, maar coördineren en bewaken we de implementatie ook, zodat je altijd kunt vertrouwen op een oplossing die (voor je) werkt.

Beheer

Voor het beheer maken we pragmatische afspraken, vanzelfsprekend op basis van je wensen en eisen. Voor de uitvoering ervan beschikken we over een netwerk van professionele beheerpartners. Je hebt nergens omkijken naar en ontvangt op de door jou gewenste momenten de benodigde data en overzichten.

netwerk connectiviteit verkeer transport logistiek mobiliteit slimme stad smart city internet of things iot 5g wifi

 

De smart-oplossingen van 3Bplus

3Bplus biedt, samen met partners, integrale slimme oplossingen aan voor smart cities, smart homes en smart citizens. Onze platformen kunnen gekoppeld worden aan allerlei slimme systemen. Want pas wanneer we sensordata op verschillende manieren combineren, wordt een oplossing echt slim.
• We bieden binnen het IOTaas-consortium Samen Slim een integrale oplossing aan, die transparant en open is
• Start-ups en corporates kunnen hun oplossingen koppelen aan het platform
• We leveren As A Service of als CAPEX-model
• Partijen kunnen hun apps via het platform in de markt zetten
• We bieden een totaalpakket aan sensoren voor in de woning

De top drie van IoT-oplossingen die we vaak adviseren en implementeren:
• gatekeepers voor kentekenregistratie
• track & trace voor vrachtwagens
• grondwaterpeilsensoren

Voor wie?

Slimme oplossingen kunnen in veel gevallen waarde toevoegen. We zien vooral voordeel in toepassing in onder andere stadsontwikkeling, de zorg, vastgoedbeheer, binnen- en buitenmilieumetingen en -management, wegenbeheer, recreatie, hospitality en veiligheid. 3Bplus denkt proactief mee in de toepassing van IoT-oplossingen. Voor wie meer wil weten: neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

nl_NLNederlands