Geen studie zonder internet

In deze serie artikelen bespreken we het belang van internet. Internet is tegenwoordig zelfs een basisvoorziening, zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook studenten hebben belang bij internet. Studenten willen daar zorgeloos en voordelig internetten, zeker aangezien studeren zonder internet niet gaat. Voor studie, communicatie en vermaak willen studenten altijd beschikken over snel internet. Zodoende is het voor studentenhuisvesters van belang internet te bieden. In dit artikel bespreken we dit belang van internet voor studentenhuisvesters.

 

Internet voor studentenhuisvesters – informatie

Studenten kunnen het internet gebruiken voor research over elk denkbaar onderwerp. Zeker aangezien kennis snel verandert, verouderen boeken snel, terwijl informatie online veel beter up to date gehouden kan worden. Ook zijn informatiebronnen in hun niet-digitale vorm schaars, hetgeen online geen rol speelt. Daarnaast vergemakkelijkt het databewerking en het uitvoeren van onderzoek.

Studenten kunnen niet zonder internet - internet voor studentenhuisvesters

 

Internet voor studentenhuisvesters – online studie

Het internet zorgt ervoor dat tijd en plaats geen beperkende factoren meer zijn, zodat er gemakkelijker samengewerkt en geïnteracteerd kan worden met docenten. Daarnaast zijn online opdrachten in te leveren, vakken te volgen en proeftentamens af te leggen. Zelfs het inschrijven voor je studie en het checken van je cijfers dient online te gebeuren. Het internet is compleet geïntegreerd in de studie.

 

Internet voor studentenhuisvesters – positieve impact

Studenten kennen het internet veel voordelen toe, zo vindt 80% van de studenten dat het internet een positieve impact heeft gehad op hun studie-ervaring, geeft 75% aan het internet te verkiezen boven de bibliotheek en stelt bijna 50% dat digitale contactvormen hen in staat hebben gesteld vragen te stellen aan docenten die zij in de collegezaal niet gesteld zouden hebben.

 

Internet voor studentenhuisvesters – studieresultaten en skills

De voordelen van het internet heeft ook een concreet effect op de studieresultaten van studenten, zo studeren studenten met toegang tot breedbandinternet in hun woning vaker af en behalen zij betere resultaten op tentamens. Daarnaast vragen banen tegenwoordig ook veel technische skills, die studenten opdoen door het internet te gebruiken.

Dit artikel is onderdeel van een serie.

Lees meer:

Deel 1 – Het belang van internet: communicatie, informatie en meer
Deel 2 – Het belang van internet voor recreatie en hospitality
Deel 3 – Het belang van internet voor de zorg
Infographic – Het belang van internet voor vier sectoren
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen internet

Recent Posts

Share This